Kristdemokraterna borde förneka Guds existens

 
 
Kd-duon Lars Adaktusson och Ebba Busch-Thor har som bekant köpt ateisternas definition attordet  "rieligionsfrihet" betyder frihet från religion. En annan kristdemokrat, som retat sig på min kritik mot Kd, har hört av sig med en analog definition av bebreppet "yttrandefrihet". Att det är detsamma som frihet från yttranden. Alla ska ha rätt att läsa min blogg, utan att störas av oönskade yttranden. Att "demonstrationsfrihet" är detsamma som demonstrationsfri 1 maj, har ju de flesta socialdemokrater redan kommit på... 
 
"Valfrihet" är ett annat ord, som har bytt betydelse från förr. Liberalerna vill, som bekant, slagit två flugor i en småll genom sitt förslag av förbjuda religiösa friskolor.... Till en börja med ska valfriheten begränsas till att bara kapitalistiska indoktrineringsskolor ska få finnas, med lärdomen att ju mer likriktningen desto högre vinst för ägarna.Och Kd säger inte emot. Vid sitt framträdande på krogen, lovade EBT att Kd ska fokusera på sjukvården, äldre och polisen. Kd har alltså släppt sin gamla profilfråga, skolan .... 
 
Jag hade tänkt lägga fram bevisen för att Kd-toppen har inspirerats till sin omvärdering av ordet "frihet" av Ann Heberlein, som skriver på Ledarsidorna.se. Som drivs av en uttalad ateist, som skyller allt ont i världen på religiös tro. Men så såg jag i tidnigen ett utmärkt motföraslag mot kd:s förslag att begränsa religionsfriheten för muslimer. 
Nämligen att alla böneutrop ska vara på svenska. Så att alla får höra att
 
Jag vittnar om att det finns inga andra gudar än Gud. Jag vittnar om att Muhammed är Guds profet".
 
Jag lyfte blicken från tidningen, och sk att jag ska köra upp med en högtarlarbil utanför moskén med följande kristna böneutrop: Jag vittnar om att Jesus är Guds son. Jag vittnar om att Gud är Fadern, Sonen och den heiige Ande. Jag vittnar om att envar som förnekar detta är en falsk profet. 
 
Någon, han som alltid talar om integration, tyckte att det vore alltför provokativt. Och ja, visst, vi behöver ju inte proklamera vår kristna tro framför moskén. Så länge muslimerna inte försöker överrösta kyrkklockorna med böndeutrop från högtalarbilar. Men varför ska vi kristna sätta vår tro under en skäppa, som kd har gjort sedan planerna på en alliansregering tgf form.
 
Det var ju dåvarande Folkpartiets (nuvarande Liberalernas) kräv för att sätta sig i samma regering som Kd. De kristna profilfrågorna skulle bort. Dödandet av osyldiga, ofördda bar, fick inte ifrågasätta. Är inte de ofödda barnen barnmoskornas patienter? Eller kan bara redan födda vara patienter?
 
Men Kd nöjer sig inte med att omvärdera religionsfriheten till frihet från religion. Som ett ytterligare agument för begränsnig av relionsfriheten, upprepar Kd ett annat av Heberleins argument, nämligen att böneutropen innehåller ett politiskt budskap. Att det territorium, som nås av budskapet politiskt inte längre är en del av Sverige, utan tillhör någon islamsk makt.
 
Om Heberlein, och hennes eftersägare Lars Adktusson och Ebba Bosch-Thor verkligen tror på detta borde de göra en polisanmälan mot böneutropren för högfärräderi som definieras som  Brott mot rikets inre säkerhet – exempelvis uppror och brott mot medborgerlig frihet.
 
Lägg ner de islamofoba fantasierna, eller skrid till verket, bästa kristdemokrater, och överlåt de teologisska striderna om vem Gud egentligen är, till de religiösa samfunden- Att vi lever i ett sekulariserat samhälle, innebär att staten inte ska ta ställning i frågor om Guds existens inklusive tvistefrågan mellan kritna och muslimer om Gud är en eller treenig. 
 
För att övertyga liberler och anra militanta ateister om att Kd:s högsta mål är en alliansregering, kan ju kristdemokraterna köra upp en högtalarbil framför kyrkor och moskéer och basunera ut budsapet: Vi vittnar om att det inte finns någon gud eller några gudar, eftersom vi är beredda att göra allt, till och med förneka Jesu gudom, för att byta regering. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0