Ebba i sagan om Rödluvan och vargen

 
Lilla Ebba i Riksdagshusskogen med alliansfrukten i korgen. Den snälla stygga vargen verkar vara lika sugen på Ebba som på det hon har i korgen. Ja, han verkar vilja äta upp både henne och hela hennes parti (mormor).
 
I förra inlägget skrev jag om den bortgjorda allinasledaren som generalen som tappade halva armén men drog ut i strid ändå. Han borde naturligtvis ha dragit tillbaka sin kandidatur till statsministerposten på onsdagsmorgonen, när det stod klart för alla oss andra att han skulle förlora omröstningen.  Ser han inte vad som händer omkring honom. Både döv och blind och okänslig för hur vindarna blåser, och en sådan tror att han kan leda ett land.
 
Nu är det ju ett faktum att det går inte att regera utan någon form av stöd från andra sidan blockgränsen, om man inte vill göra sig beroende av SD. Och det gäller oavsett om Kristersson eller Löfvén blir statsminister. Hur kan man vara så rent ut sagt korkad, så att man tror att SD inte skulle utnyttja den utpressningschans som har givit dem?
 
SD har alltså blivit ett slags Svarte Petter, som någon till slut kommer att sitta med. Och denne någon kunde ju ha blivit Löfvén, om bara alliansen hade hållit ihop och väntat ut Löfvén.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0