Liberalerna är och förblir liberaler

Mormors lilla kråka skulle ut och åka... Den smala liberala vägen mellan vänsterdiket och högerdiket.
 
Så är det naturligtvis. Liberalerna är och förblir ett genuint borgerligt och liberalt parti. Det kommer de att vinna på i längden. Utgången av mötet inom L-toppen blev precis som jag trodde. Jan Björklund fick stöd för sin linje och sitter kvar som partiledare. Däremot har mormor (Ulf Kristersson) och mormors lilla kråka (Ebba Busch-Thor) gjort bort sig rejält. De har splittrat alliansen. Detta är förstås tråkigt för alla, som har röstat borgerligt, men inte på SD. Det råder nog delade meningar om SD överhuvud taget är ett borgerligt parti...
 
Både Jan Björklund och Anne Lööf har under hela valrörelsen och långt dessförinnan - och fortfarande - gjort klart att de vill haen borgerlig fyrpartiregering, en alliansregering. Skulle inte alliansens fyra partier få egen majoritet - och det fick de ju inte - vill de bilda en alliansregering ändå, men med stöd från andra sidan blockgränsen. Kruxet är bara att inget parti på "andra sidan" blockgränsen sagt sig vilja stödja en alliansregering.
 
Löfvéns linje har hela tiden varit att sålittra alliansen, som han nu fått hjälp att göra från ett ytterst oväntat håll, från den tilltänkta statsministern i den tilltänkta allansregeringen.Både Kristersson och Busch-Thor torde vara rejält blöta efter deras försök att finna en botten i högerdiket. Men det råkade vara djupar än de trodde.
 
Det har stormat rejält på Facebook. Det har sett ut som ett medlemsuppror mot framför allt Björklund. Vilka dunkla krafter har legat bakom det? Kan det vara Kreab, vars Sverigechef gjorde upp med SD om att hjälpa SD in i maktens korridorer i utbyte mot politiska gentjänster?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0