Snabba ryck

Jag skrev ett inlägg om kvinnliga härskartekniker. Mest är det ju andra kvinnor som drabbas... Jag har tröttnat på de gamla kvinnornas medlidande med Jimmie Åkesson, som enligt dem är mobbad av Annie Lööf. För dessa gamla kvinnor, som tror att de har gjort uppror mot en gammeldags kvinnoroll, är det självklart att sköna kvinnor ska underordnas sig farliga män. Att Annie ska underordna sig Jimmie.Och inte rösta mot regeringsalternativ, som han kan styra över.
 
Svaret på nämnda inlägg kom efter några timmar, vilket motsäger det som står i slutet av svaret:  
 
 
Tala om brist på verklighetsuppfattning!
Nog umgås man hellre med respektfyllda män, som inte kallar en för "en gammal kärring"! Eller vad tror ni, mina läsare?
Den enda följd den här sortens inlägg får blir ju, givetvis, att man totalt tappar intresset för personen bakom dem.
 
Nej, nu ska jag försöka få tag på vad som hänt med "kulturprofilen". Jag tvivlar inte på att han är skyldig till en väldig massa sattyg - men inte just det som han är dömd för. Det är ju bara en fråga om vem som är mest "trovärdig". Och vems trovärdighet har inte körts totalt i botten under det senaste året? När fem grovt kriminella män ger sig på en "knarkhora", så är det hon som inte är trovärdig. Men nu var det ju en litterär kvinna, som skrivit en roman om en våldtäkt. Försvaret har försökt hävda att hon förväxlat dikt och verkighet i sina samtal med en terapeut, men sälv inte sett något. 
 
Men om vi då antar att "kulturprofilen" (och hans fru, akademiledamoten,  som mig veterligt ännu inte har åtalats för något brott) har gjort sig skyldig till oegentligheter med Svenska akademiens pengar, så är han därmed mindre trovärdig än våldtäktsmännen i Fittja?
 
Tänker på misshandelsdomen i Solna, där två muslimska nämndemän hade frikänt mannen och anklagades för att ha dömt enligt sharialagen, trots att domen var helt enligt svensk lag och rättspraxis. Det saknades vittnen och teknisk bevisning.  Men det stod i domskälen att mannen var av "god familj", men inte kvinnan. Antagligen hade det varit någon diskussion om trovärdighet under rättens enskilda överläggning, men det vet vi inte säkert, och än mindre exakt vad som hade sagts. Nämndemän skriver inga domar, Och den domen var otroligt illa skriven, men likväl godkänd av den kvinnliga domaren - som inte stod bakom domen. Vid 2 - 2 ska den åtalde personen frikännas. Det står i svensk lag. Och jag tvivlar starkt på att samma sak står även i sharia-lagen. 
 
Kom inte och snacka om att svenska domstolar inte fäster avseende vid helt ovidkommande saker, som social ställning, anseende (även om det har solkats ner av mediadrev)  och politisk hemvist. Bilden av Jimmie Åkesson stämmer inte alls med den mediala bilden av sverigedemokrater, att de skulle vara råbarkade våldsverkare, se ut som sådana och uppföra sig som sådana. Denna motsättning leder till en moralisk kollaps hos tidigare politiska motståndare, som inte klarar av kulturkrocken mellan det de ser och det som de hade förväntat sig att se.
 
Jag har satt fingret på kvinnors (och speciellt äldre kvinnors) fördomar och förutfattade meningar om både män och yngre kvinnor. Det behövs kanske ett #metoo för män, som är offer för kvinnliga härskartekniker?. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0