Blev som jag trodde

Var 6:e väljare röstade på SD. Hur kan man då hävda att SD ska ha en av fyra talmän? De fyra, som jag hade tippat blev valda till talman, vice talman, andre vice talman och tredje vice talman. 
 
Idag kommer Stefan Löfvén med stor sannolikhet att röstas bort som statsminister. Nu tror jag inte att missnöjet med regeringen från alliansens sida inte i första hand är ett missnöje med Löfvén, utan med andra ministrar . Men namnet Löfvén har blivit något slags symbol för allting dåligt. Det är som om vissa delar av borgerligheten har drabbats av ett blint hat mot Löfvén. Tala om mobbning! De värsta mobbarna är de som gapar högst om mobbning. Det är synd, Vad landet behöver är en rerering, inte ständiga krav på avsättning av statsministern. Kommer det att fortsätta, om vi får en alliansregering? Med stor sannolikhet: Ja.
 
Hittills har allt gått efter tidtabellen. Media visar upp en falsk bild total fastkörning. I själva verket hör det till förhandlingsspelet att ge efter bara en millimeter i taget. Jag tror dock att det kommer att bli en moderatledd  alliansregering, som får igenom sin politik, fråga för fråga, med stöd av Socialdemokraterna. Man kommer dock inte att göra någon stor upgörelse med S innan regeringen tillträder. 
 
Både SD och Jimmies megaton SVT låtsas att det alternativet inte finns. Trots att Jan Björklund, L, har sagt "i samarbete eller samförstånd med S". Alliansregeringen kommer att lägga fram förslag, som de tror kommer att stödjas av S. Vad S tycker kommer alliansregeringen att få kännedom om under ärendenas beredning. Så kan man hålla på under flera månader, kanske under hela mandatperioden. 
 
 
SD brukar kalla de övriga partierna "sjuklövern". Helt fel är det inte, eftersom skillnaderna inte är så många och så stora, som partierna låtsas, vilket innebär att möjligheterna till samförståndslösningar enligt ovan är desto större, speciellt mellan alliansen och S. Hindret mot samförståndslösningar under den gångna mandatperioden har ju faktiskt inte varit S i sig, utan samarbetet mellan S och Mp samt V.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0