Det behövs fler kvinnliga miljardärer i börsbolagsstyrelserna

 
 Från fäboden. Kvinna med huckle. Under arbetet i ladugården sköts hucklet ner i pannan, så att håret inte syntes. På den tiden var det mer omständigt att tvätta håret än idag. En praktisk detalj. Huckle ingår fortfarande i de svenska landskapsdräkterna och bärs av drottningen och kronprisessan under nationaldagsfirandet. En symbol för Sverige. Ska den förbjudas?
 
Rubriken talar för sig själv. Men det är  Vänsterpartiets nya jämställdhetspolitik. Enligt en kommunistisk webbtidning, som jag har läst i jakten  på rasistiska uttalanden från Hanif Bali. På hans eget twitterkonto under den senaste tiden fann jag inget, så jag sökte exempel hos hans politiska motståndare. Men där fann jag bara beröm. Hanif Bali har helt rätt, enligt kommunisterna.
 
Mystiken tätnar om vilket parti Bali kommer att gå med i, om han blir utslängd ur Moderaterna. Sossarna försöker koppla ihop honom med Sverigedemokraterna, och det kan man ju förstå, eftersom sossarna håller på att bli de sista entusiasterna, som håller fast vid Carl Bildts utrikespolitik. Som ju var en sammanblandning mellan hans uppfift som minister och hans privat affärsverksamhet. 
 
Bali verkar ha ett brett stöd över hela det politiska fältet för sin kritik mot Bildt-Wallström linjen  - från Sverigedemokraterna till Kommunisterna och alltfler däremellan. Kan det bero på att han har rätt? Att alla, som inte har sina egna fingrar i syltburken, ser att han har rätt... Är det rasism, främlingsfientlighet och islamofobi att kritisera styret i Iran? Att kritisera de svenska kvinnliga ministrar, som häromåret gjorde en artighetsvisit i Teheran, för överdriven artighet, när de hade slöjorna på sig? Det hade inte Tysklands förbundskansler Angela Merkel under sitt besök i Teheran tid vid samma tid. Feministisk utrikespolitik?
 
Enligt samma kommunistiska webbtidning förväntas Vänsterpartiet som  ett nästa steg i sin klasskampspolitik  kräva att det ska vara kvinnliga imamer i svenska moskéer. Varför inte före detta män, som har bytt kön? Så att det inte blir alltför feminint...
 
Hur som helst. Förvildade muslimbarn, som ställer till med rena vilda västern när de blir något äldre, har vi nog av. Muslimska föräldrar, som inte vågar uppfostra sin barn av rädsla för att de ska bli tvångsomhändertagna av socialen, har vi redan för många av. Det är som bekant barnmisshandel att lära sina barn att skilja mellan rätt och fel, mellan mitt och ditt... Lärare som inte vågar säga till klassens pojkar att de inte får sitta med mössan på under lektionstid, har vi också för många av.
 
Och nu föreslås att samma lärare ska säga till klassens muslimska flickor att de inte får ha slöjan på sig under lektionstid. Får de ha slöjan på sig på rasterna? Slöjan är väl samma symbol för förtryck ute som inne, även om det är trettio grader kallt ute?!
 
Man kan förstå muslimska föräldras förtvivlan. Från sina hemländer har de fått lära sig att det är sexualisering av kvinnokroppen att bära kläder, som döljer de kvinnliga behagen. Det fick vi svenskar också lära oss förr i tiden, så sent som förra året. Nu är det tvärtom. 
 
Är det verkligen muslimernas fel att det har blivit så här? Eller är det de svenska jämställdhetsapostlarnas fel? Och deras kamp för normupplösning... Nu fattas bara att någon sverigedemokrat tar sina barn med till ett hembygdsmuseum, för att ungarna ska lära sig svenska traditioner ... och ungarna råkar se ett gammalt foto av svenska kvinnor på en fäbod, med huckle. 
 
En mycket vanlig kvinnlig huvudbonad i Sverige förr i tiden. När jag var barn fanns det fortfarande gamla kvinnor som bar huckle. Slaktarns dotter Elvira exempelvis, som dock hunnit bli en bit över 70 år.Skillnaden mellan den muslimska hijaben och det svenska hucklet är hårfin. 
 
Vad ska lärarna göra om sverigedemokraternas döttrar kommer till skolan bärandes huckle, för att visa att de är svenskor? Lösningen är förstås fler kvinnliga miljardärer i börsbolagens styrelser! Envar sin egen lyckas smed, som det stod på valaffischer under 1950-talet.
 
Jag kommer ihåg det som om de vore i går. Men var det verkligen Kommunisternas valaffischer? Eller var det Högerpartiets (som Moderaterna hette då) valafischer?
 
 
En bild på islamiseringen av Sverige?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0