En minoritet inom en minoritet inom en minoritet...

Personer, som inte har orkat läsa igenom föregående inlägg i sin helhet, har anklagat mig för att racka ner på afghaner. Det har jag naturligtvis inte gjort. De, som har givit afghaner dåligt anseende, är de som afghanska medborgare som begår brott och har en klandervärd livsstil i övrigt i Sverige och andra länder. Samt de svenska politiker, offentliga tjänstemän och opinionsbildare, som gör allt för att dölja vilken grupp afghaner som det handlar om. Och som bär ansvaret för att dessa personer fortfarande vistas i Sverige, trots att de saknar asylskäl, vilket har fastslagits av alla rättsinstanser.
 
Eftersom det inte i längden är möjligt att dölja att det handlar om afghanska medborgare, smetas skulden ut på alla afghaner som vistas i Sverige, även de som tilldelats flyktingstatus av behöriga myndigheter och således har någon form av uppehållstillstånd i Sverige, eller rentav är svenska medborgare.
 
Det handlar om hazarer, som är en etnisk och religiös minoritet i Afghanistan. Men inte om alla hazarer. Långtifrån. Ingen skugga ska falla över de hazarer, som fortfarande lever i Afghanistan, och ej heller (eventullt med undantag, som jag inte känner till), som har rest direkt från Afghanistan till Sverige, och fått asyl här enligt reglerna. Kriminella personer finns för övrigt inom alla folkgrupper. 
 
Det handlar om manliga hazarer, som har kommit som flyktingar till Iran, när de var små barn - eller är födda i Iran -.när talibanerna hade makten i Iran, och uppenbarligen har fått asyl eller någon annan form av uppehållstillstånd i Iran .Vi kan tycka att Iran verkar vara ett otrevligt land att bo i, men detta kan knappast gälla de hazariska flyktingarna från Afghanistan, eftersom hazarerna - en religiös minoritet i Afghanistan - tillhör samma riktning inom islam, som de styrande prästerna i Iran.
 
Men vi ska naturligtvis inte heller dra alla hazarer, som har asyl eller någon annan form av uppehållstillstånd i Iran, över en kam. Det handlar om den lilla, lilla minoritet av alla hazarer, som har asyl eller någon annan form av uppehållstillstånd i Iran, men har tagit sig till Sverige på illagala vägar, och har ansökt om asyl här. trots att de inte varit förföljda i Iran och har stannat kvar i Sverige sedan de fått ett lagakraftvunnet avvisningsbeslut. Kanske inte alla ens inom den gruppen.
 
Det verkar vara så att dessa livsstilskriminella har lagt sig till med den livsstilen i Sverige. Det kan vara förklaringen till att lille ligisten som försökte mucka gräl med ASAP Rockys livvakt, kunde åka på "semester" till Iran, utan att bli gripen av iransk polis. Han var tydligen inte efterlyst för något brott i Iran.
 
Vad drev honom att bege sig till Sverige? Var det ungdomlig äventyrslystnad? Eller var det möjligheten att begå brott i Sverige, utan att riskera att drabbas av de hårda straff som väntar brottslingar, som begår samma brott i Iran? Eller var det de förmåner, som flyktingar får i Sverige och som går långt utöver det de har rätt till enligt FN:s flykingkonvenion, som inte tillerkänner flyktingar alla förmåner som värdlandets egna medborgare har? Det där med skyldigheter och rättigheter. Eller var det de sedvanliga skönmålningarna av Sverige som Paradiset på jorden? 
 
Jag skrev här ovanför att kriminella personer finns inom alla folkgrupper. Låt mig förtydliga: även bland etniska svenskar. Hederliga finns också inom alla folkgrupper. Låt mig förtydliga: även inom alla afghanska minoriteter. Jag frågade i tidigare inlägg vilka utlänningar vi vill ha i Sverige. En majoritet inom Sveriges riksdag tycks föredra de kriminella. De är det kanske mest synd om? Påminner om svensk kriminalvårdsdebatt under 1970-talet. Samma argument nu som då. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0