Kriminella svenskar - finns de?

För snart tio år sedan skrev jag på s-bloggar att man inte borde kalla alla utlänningar för "invandrare". Jag ville definiera "invandrare" som en person, som kommit till Sverige för att bosätta sig här permanent och fått svenska myndigheters tillstånd att göra det. En asylsökande är kanske en blivande invandrare, men är det inte förrän han har fått sitt uppehållstillstånd. En utländsk turist är ingen invandrare. Och inte heller personer som vistas här illegalt, kanske utan svenska myndigheters vetskap, kanske för att begå brott ingkognito. 
 
En lärare, socialdemokrat, i Sydsverige förstod inte alls vitsen med att sluta kalla alla utlänningar för "invandrare", trots att jag uttryckligen hade skrivit att mitt inlägg var riktat mot en viss sverigedemokrat, som gav "invandrare" skulden för utländska stöldligors härjningar i Sverige. Sossen menade att det är fel, rentav rasism, att peka ut "utlänningar" som kriminella - ännu värre än att peka ut "invandrare" som kriminella. Jag försökte förklara problemet med terminologin, att en invandrare som inte är svensk medborgare, formellt är en "utlänning". Borde vi inte skilja mellan olika slags utlänningar i stället för att kalla alla "invandrare". 
 
Men jag förstår problemet för de "politiskt korrekta". Det ska se ut som om det bara är svenskar som begår brott och inga utlänningar. Speciellt inte utlänningar som vistas här illegalt just i syfte att begå brott, stölder och mord, och lämna landet lika inkognito som de kom hit. Vi såg det under me too-kampanjen. Faktum är att nästan alla överfallsgruppvåldtäkter begås av utlänningar, som i många fall saknar rätt att vara här, skulle döljas av anklagelser mot kända programledare för sexuella trakasserier och ständiga påpekanden om full svenskars tafsande på krogen. Antalet påstådda sexualbrott mångdubblades, och se där: gruppvåldtäkterna, som begicks av utlänningar var i jämförelse så få, så att de var försumbara. 
 
 
Jag har härmed inte alls förnekat att våldtäkter begås även av svenskar. Men svenska våldtäktsmän jagar ensamma, kanske för att de inte kan få med sig eventuella kompisar. Nog är det en märklig "kultur", när vissa utlänningar överfaller i grupp. Kom nu inte och påstå att det beror på kvinnosynen i deras hemländer! Det är snarare "omvänd" rasism.Ett sätt att förnedra oss svenskar - och även oss svenska män, som inte ens förstår att skydda "våra" kvinnor..
 
Metoo-kampanjmakarna lyckades till och med lansera en teori att det handlar om kvinnosynen i patriarkala samhällen, och att de påstått talrika sexualbrotten i Sverige, skulle vara en kvarleva från den tiden, när Sverige var ett mer patriarkalt samhälle än nu. Att det var värre förr. Vad jag minns från den tiden är rena motsatsen: I andra mäns ögon var våldtäktsmän de allra lägst stående. Jag minns en diskussion om humarare kriminalvård: "Ja men inte för våldtäktsmän".
 
"Kriminella svenskar - finns de?" är en lika absurd fråga som "kriminella utlänningar - finns de?" Det är ju det senare som ska förnekas. Ordet "utlänning" får inte ens nämnas i en kriminalpolitisk debatt. Inte ens om konsekvens blir att brottsligheten bland invandrare framstår som värre än den är i verkligheten. 
 
Tänk dig att något lockar 4.000 krimienella svenskar till "Schlaraffenland", där det sedan tidigare bor 800 svenska invandrare. Liten risk för upptäckt om man begår brott, löjligt låga straff, fängelser som är som lyxhotell, och media som tystar ner alla brott som begås av svenskar, i syfte att påsikna att alla brott begås av schlarafferna själva. Det lockar kriminella svenskar till Schlaraffenland. Men sart börjar det viskas bland schlarafferna, det som inte får sägas öppet att svenskarna, som plötslig har blivit 4.800 är extremt kriminella. Och att svenskarna är lika brottsbenägna hemma i Sverige. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0