Behövs fler fängelser

 
På bilden ser du en svensk fängelsecell, numer matsal i ett vandrarhem. Hög standard, måste man konstatera, fastän gallren för fönstret är kvar. Men det förhöjer väl stämningen. Du kommer väl ihåg följetongen med den svenska kvinnan, som satt arton år i amerikanst fängelse, innan den fortsatta verkställigheten flyttades till Sverige. Hennes betyg på det svenka fängelset var "som ett lyxhotell". 
 
Man kan tyvärr anta att svenska fängelsers goda anseende som just "lyxhotell" bland kriminella runt om i världen, är en av många orsaker till att de väljer att begå sina brott i Sverige. Risken att åka fast är ju liten, och chansen till en friande dom stor. Och skulle man ändå ha oturen att få en fällande dom, så väntar något slags semestervistelse i ett lyxhotell, med 2 / 3-delsfrigivning.
 
I svenska fängelser har ensamcell länge varit regel. I utländska fängelser sitter två eller flera fångar i samma cell. Jag kan se flera nackdelar med "samsittning" Även personer, som har begått brott, kan ha rätt att slippa oönkat sällskap, kan man tycka. Och vill de själva dela cell, inställer sig frågan Varför? Planera nya brott tillsammans? 
 
Under den stora flyktingvågen 2015 ocjj framåt gjorde uthyrare lysande affärer genom att hyra ut gamla sjukhem,mm, till Migrationsverket, som tycktes ha hur mycket pengar som helst. Regeringen borde ge Kriminalvårdsstyrelsen uppdrag att hyra tillbaka sina gamla fängelser. Dessutom hyra fängelseplatser i brottslingarnas hemländer, speciellt för dem som är dömda till utvisning efter avtjänat fängelsestraff. .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0