Har justitieminister Morgan Johansson blivt sverigedemokrat?

Sedan många år läser jag socialdemokratiska bloggar på portalen s-bloggar. För ett antal år sedan var det fortfarande en livlig debatt med många inläggsförfattare och många kommentarer. Sedan några år har det bara varit  män i åldern 80+ som skrivit inlägg. Nu har två av dessa dött, och en har tystnat, men torde forfarande vara i livet. Av de kvarvarande kritiserar en S från vänster, medan den andre ser likheter mellan de nutida utvecklingen och 1930-talet. Han borde ju veta. Han var ju med redan då.
 
Men är det verkligen personliga minnen, eller något som han har läst i den moderna vänsterpressen?
SD försöker ju tvätta bort alla spår av sitt förflutna. Vari består likheten med de tyska nazisterna under 1930-talet. Försökte de också tvätta bort alla spår av nazistiskt förflutet? Jag har visserligen inga personliga minnen från den tiden, 1930-talet, men vad jag läst blev de tyska nazisterna alltmer extrema i retorik och handling, ju mer tiden närmade sig krigsutbrottet. 
 
Nu har den gamle mannen skrivit att likheterna mellan SD och de tyska nazisterna för 80  år sedan bestod i att de hade samma två huvudmål.
 
1. Strängare straff för brottslingar.
2. Stopp för invandringen. De som redan har kommit, ska skickas hem. 
 
Var de tyska nazisterna inte värre än så? Eller är det alltför känsligt för dagens socialdemokrater att nämna anti-semitismen? Det är just de här båda punkternal som får mig att undra om justitieminister Morgan Johanss har blivit sverigedemokrat. Johansson pratar ju inte om annan. I varje fall pratar han ytterst lite om annat. Han kan knappt öppna munnen utan att berömma sig för alls straffskärpningar´som regeringen har genomfört. 
 
Han har också gjort klart att det inte kan bli några undantag från den strängare invandringspolitik, som regeringen införde i slutet av 2015, Både justitieministern och statsministern  har också gjort klart att asylsökande, som fått avslag på sina asylamsökningar ska lämna landet. Han har visserligen inte sagt att de,. som fått asyl också ska skickas hem. Men det har jag inte heller hört SD säga. 
 
Så, i prktiken beskyller S-vänstern sitt eget parti för att föra samma politik som de tyska nazisterna under 1930-talet, fastän de inte säger det rent ut, utan påstår att det är SD som gör så. Men åå andra sidan anklagar ju vänster, inklusive vänsterfalangen inom S, de andra partierna - och även S för att kopiera SD:s politik. 
 
Häri ligger naturligtvis en anklagelse mot justitieministern att de skärpta straff för flera grova borr, som han drifit igenom, inte har något att göra med den accelerande grova brottsligneten, utan bara är ett  "smutsigt" försök att ta tillbaka gamla S-väljare från SD. 
 
Ajabaja, låt SD behålla sina väljare!  För justiteministern har väl inte gått och blivit sverigedemokrat?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0