KD på sluttande plan som lutar mot knarkträsket

 
KD:s utspel om att avkriminalisera innehav av cannabis för eget bruk, fördöms i skarpa ordalag av justitieminster Morgan Johansson, s, Han säger att det är en jättegåva till de kriminella gängen. Efterfrågan kommer att öka. Och dra med sig efterfrgan på ännu tyngre droger. Gatulangarna, längst ut i distributionskedjan, kommer att lämnas i fred av polisen. Säljarna kommer att säga att de själva just har köpt knarket, av någon vars namn de inte vill uppge, och att det är för eget bruk.
 
Avkriminaliseringen kommer att följas av krav på legalisering. Naturliftvis med det förföriska argumentet att den illegala handeln ska "utkonkurreras". Cannabis-et kommer att säljas i små boutiker, där tyngre droger kommer att säljas under disk. Det är ett veritabelt sluttande plan , som lutar rakt ner i knarkträsket, som KD nu har givit sig ut på.
 
Och detta med spritfabrikörernas, läkemedelsmånglarnas och den illegala knarkhandelns numera klassiska argument. Att missbruket är "självmedicinering" mot någon sjukdom. Vilket direkt leder till slutsatsen att enda felet med denna "självmedicinering" är att det sker med illegalt knark. Botemedlet kommer då att bli narkotikaklassade läkemedel, som någon "förstående" doktor skriver ut. Eller avkriminalistering och legal försäljning. 
 
Cannabis rekommenderas redan - av vin- och spritdbranschen - som smaksättare till alkoholdrycker. Inbillar sig kristdemokraterna att vi inte kommer att få ett mycket farligt blandmissbruk? Varför uppför sig kristdemokrater återigen som om de vore mutade av skumma affärsintressen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0