Och efter Muhammed kom Greta med nya budskap från Gud...

 
 
Enligt muslimsk tro är Koranen en bok, som finns i Himlen, och vars text har uppenbarats för Muhammed, som var den sista och största av alla profeterna. På bilden ses den nästan profetiska skultpturen av bröderna Pettersson utanför Olaus Petrikyrkan i Örebro. Deras latinska namn var Olaus Petre, stående, och Laurentius Petri, sittande. Kyrkan byggdes så sent som 1912. Det var meningen att den gamla och starkt förfallna medeltidskyrkan i stadens centrum skulle rivas
 
Olaus Petri-kyrkan förtjänar därmed epitetet "reformationskyrkan", hemvist för den protestantiska kristendomen, där all helgondyrkan och andra katolska seder är förbjudna. Ja, så allvarligt såg man på detta under början av 1900-tallet. så att en svenskkyrklig präst som misstänktes för helgondyrkan blev avsatt. 
 
Men nu famlar ju Svenska kyrkan, som äger Olaus Petrikyrkan, efter en ny religion. Man har nosat på islam, så grundligt, så att den nuvarande ärkebiskopen Antje Jackelén har antagit den muslimska trosbekännelsen Allahu Abbar, (fastän på svenska) som sitt eget valsprpåk. Men Sv. K. har inte vågat löpa den linan ut, utan famlar fortfarande efter en ny religion och en ny profet. Och gissa vem som blev den nya religions profet
 
I självate reformationskyrkan pågår nu rena helgondyrkan. Och gissa vem som är den redan i livet helgonförklarade profeten? På fråga från reportern, som avslöjat detta, svarar prästen som målat helgonbilderna föreställande Greta, om man verkligen kan bli helgon redan i jordelivet. svarar präste att han inte har så¨bra koll på teologin. Och längre ner i artikeln förklarar han det nya helgonets profetiska kallelse: Profeter är människor, som uppmanar mänskligheten att inte vara så inkrökta i sig själva. Har han läst det i Bibeln?
 
Det är inte första gången som aktiva i Sv. K. har försökt lancera Greta som profet för en ny religion, som Muhammeds efterträdare som Guds budbärare. Förra gången var det två kyrkopolitiker, den ena socialdemokrat och den andre miljöpartist. Som stöd för sin tro hade de citat ur Gamla Testamentet om vad som utmärker en profet. 
 
En profet är en människa, som är sänd av Gud för att varna människor, som lever fel, att hela jorden kommer att hemsökas av svåra plågor om de inte bättrar sig. 
 
Intressant att se hur bra koll PR-byrån pakom fenomenet Greta, det stackars manipulerade brarnet, har på religionshistoren och vad som triggar människor till religios dyrkan. I förr-förra inlägget beskrev jag likheterna mellan Greta, som stiger i land i Europa och en medeltida målning föreställande gudinnan Venus födelse. 
 
Vad klimathysterin och Greta-kulten visar, är att överallt där en religion tynar bort, kommer en annan i dess ställe. Gudinnan Venus är fortfarande en kandidat, eftersom hon symboliserar Moder Jord. Hon var ju fruktbarhetsgudinnan i den forngrekiska mytolologin. 
 
Vilken gudoms profet är Greta om inte Moder Jords? 
 
Svenska Kyrkan skämmer ut både sig själv och hela kristendomen. Med sin accelererande avgudadkyrkan. Kan någon tro på prästers ord efter detta?
 
Men jag tror att islam kommer att ta hem spelet om Svenska kyrkans nya religion. Folk, som söke en tro, vill ha en religion som framstår som sann och som religionens egna förkunnare själva tror på. Och inte är uppebart styrd av PR-byråer och marknadskrafter.
 
Frågan är bara vilken riktning inom islam: Den våldsbejande, som så många nyfrälsta muslimer så ofta attraheras av, eller den fredliga varianten, som mer tilltalar invandrare, som har vait fast förankrade i sin musliska tro sedan barnsben. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0