Almedalen - ett exempel på föraktet för väljarna

Almedalen är ingen tillställning för vanligt folk. Det är en tillställning för den politiska och mediala eliten. De har lagt beslag på de bästa hotellrummen, drivit upp priserna och drivit undan vanligt folk. De har också lagt beslag på stora polisresurser för sin egen säkerhet och det skjuts hej vilt i förorterna, där alla tillgängliga poliser, som inte har semester,  borde finnas. Att prata om den växande kriminaliteten och hur den ska bekämpas klingar falskt mot dem bakgrunden.
 
Almedalen kan inte vara en bra affär ens för Gotlland, som behöver sprida ut hotellnätterna mer över hela året. Till skillnad mot andra semester- och fritidsanläggningar har Gotland ingen vintersportsäsong, utan en extremt kort sommarsäsong. Kostsnader ska betalas för hela året, men merparten av intäkterna i den gotländska besöknäringen kommer i stort sestt bara under en enda månad - juli. Färjetrafiken till /från Gotland dras med en enorm och - för staten - mycket dyr överkapacitet under elva av årets tolv månader. varunder man har låg turtäthet, som inte passar för dagturer till Gotland. Båtarna ligger under den mesta tiden i hamn. 
 
Med sitt centrala läge mitt i Östersjön borde Gotland sjuda av liv under hela året. Att politikerna inte ser problemen och möjligheterna, som ligger rakt framför näsam ¨på dem, när de minglar med varandra i ett litet hörn av Visby, visar deras totala brist på verklighetsintresse. Det tyder på en enorm kraftlöshet att inte ens de ledande riksdagspartierna kan ta sig samman och komma överens om att flytta Almedalsveckan - om den ens ska vara kvar - till en tid på året, när besöksnäringen på Gotland skriker efter nya intäkter. 
 
Med bättre spridning av hotellnätterna över året, skulle det inte vara så dyrt som det är för vanligt folk, när vanligt folk har semester. Det visar på ett enormt förakt fråm politikernas sida, när man motar bort vanligt folk för att umgås med varandra utaför riksdagskorridorerna. Politikerna lever inte i samma värld som sina väljare. De lever i en låtsasvärld, där varken gängskjutningar och överbefolkade storstäder eller glesbygdsproblem existerar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0