Pengarna eller livet

Pengarna eller livet. Det var ledorden i min kritik av KD under förre partiordföranden Göran >Hägglunds ledning.  När den borgerliga alliansen bildades, ville Folkpartiet-Liberalerna inte ha med K>D. Hägglund svarade att en borgerlig allians utan KD inte skulle kunna vinna val. KD var nyckeln till valseger. Grunden för Fp:s motstånd mot KD var abortfrågan. Trots att KD:s högsta beslutande organ, rikstinget, flera år tidigare tagit ställning för den gravida kvinnans rätt att själv bestämma om abort skulle göras eller ej. 
 
Vad Fp ville, var att urholka interndemokratin i KD genom att binda upp kommande riksting att inte ta några nya beslut i abortfrågan. Många frågor av princiell natur gjjordes upp av allianspartiledarna över huvudet på partimedlemmarna. Hägglund sållde ut abortfrågan i utbyte mot att de andra allianspartierna stödde KD:s förslag på omvandling av fastighetsskatten. Pengarna eller livet. Med fastighetsskatten som lockbete skulle de mest välbeställda villaägarna rösta på KD och alliansen vinna valet. massor med villaägare betalar idag en högre fastighetsavgift än den gamla fastighersskatten.
 
I valet mellan pengarna och livet, valde alltså Hägglund pengarna. En muta till en mindre del av väljarna. Sådant kallas krämarmentalitet. Det märkliga är att samma person, som nu anklagar mig för att stödja den nuvarande KD-ledaren Ebba Busch-Thor för att hon fäljer partilinjen sedan 30 år om fri abort, då försökte då försökte stoppa min kritik mot .KD att ha valt pengarna före livet. Har jag då ändrat åsikt i abortfrågan? Nej det kan jag inte säga. Jag har från början varit medveten om att jag inte har någon rätt att förbjuda andra att göra sådant som jag, men inte de, tycker är synd. Det tror jag de flesta inser numera, när Sverige har blivit både mångkulturellt och m¨ångreligiös och så många urspurngs-svenskar är ateister, 
 
Det finns synder, som enligt de flesta oavsett religion eller liknande, ska vara straffbara handlingar, d.v.s. brott, enligt lagen. Och så finns det handlingar, som är synder enligt någon viss religion, men inte alls "fel" enligt andra. Nog om detta. Men det finns begynnande tendenser i dagens Sverige till förföljelse av personer som har en religiös tro. Man kan förvägras normala mänskliga rättigheter, därför att man tycker att handlingar, som andra tycker är rätt, är synd. 
 
Konsekvenserna av Hägglunds in blanco-kapitulation i abortfrågan kom snart att visa sig genom den s.k abortturismen, när män tvingade sina kvinnor som väntade barn med "fel" kön att åka till Sverige och göra abort. Könsselektiva aborter. Jag hittade ett inlägg från en kvinna, som strax innan varit medlem i SSU (Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund), men bytt till KD eftersom hon var abortmotståndare. Men fann att KD:s abortpolitik var ännu värre än sossarnas. 
 
TV:s politiska orakel Mats Knutsson tjatar om att abortmotst¨åndarna i partiet är KD:s akilleshäl. Enligt TV-journalisterna är bara sju procent av väljarkåren abortmotståndare.Tyder det på att övriga 83 procent älskar aborter? Till dessa journalisters stora förvåning är Ebba Busch-Thor just nu vår mest populära partiledare. I medeltal bland alla partiers väljare. Förtrooendet för henne har backat med endast tre procent, från trettiosex till trettiotre procet sedan förr mmätningen, som var före Adakutsson-affären. 
 
Det höga förtroendet för henne kan bero på att hon inte vinglade ens när det blåste som värst. Hon stod fast vid och redogjorde för partilinjen. Den som är nu. Den som partiets förtroendevalda har att följa. Det är vad väljarna vill veta. På samma sätt som de vill veta vilken linje som kommer att gälla efter nästa val. Samma eller en ny partilinje. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0