Regeringen förbereder laglig könsstympning av minderåriga.

Samtidigt som regeringspartierna skriker efter hårdare straff för föräldrar, som skickar sina döttrar utomlands för könsstympning, förbereder ministrarna själva laglig könsstiymping av minderåriga. En extrem tillämpning av abortanhängarnas slagord "kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp"? Det handla rom  rätt för unga kvinnor (och unga män) nyss fyllda 15 år, som har indoktrinerats att tro att de är födda i fel kropp, att genomgå en "könskorrigerande behandling". 
 
Christopher Gillberg är professorn i barnpsykatri, som för drygt tio år sedan fick våldsam kritik för sin Damp-diagnos, som enligt kritikerna saknade vetenskapligt stöd. När han av en domstol ålades att lämna ut journaler till granskning, förstörde han detta bevismaterial. Jag minns inte om han dömdes för detta brott. Men man an har inte rätt att förstöra allmänna handlingar, även om man själv har skrivit dem. 
 
Alltnog, lika mycket som jag då hoppades att ingen skulle lyssna på Gillberg, hoppas jag nu att alla ska lyssna på honom, när han varnar för konsekvenserna av lagliga könsstympningar av minderåriga. Han varnar för självmord bland könsbytare, som ångrar sig. Vad är Gillberg ute efter? Revansch för kritiken mot honom för tio år sedan? Oavsett hans personliga motiv, måste vi lyssna på honom nu. Nej, vi ska inte spekulera i personliga motiv. Även den som har haft fel en gång, kan ha rätt nästa gång.
 
Sjukvården ska inte ha sönder patienters kroppar, bara för att de själva säger att de vill det. Det är helt fel att amputera fullt friska och normalt fungerande kroppsorgan bara för att en ung man besväras av organet och hellre vill vara en ung  kvinna. Eller vice versa.
 
Det är dags att ställa frågan vilken sort "intresseorganisationer", som har regeringens öra och bestämmer dess "sexualpolitik" . RFSU? RFSL? Har de ingen skuld i att unga personer tror att de i själva verket är det andra könet än deras kroppar och tror att man kan byta kön lika enkelt som man kan byta föramn hos folkbokföringen? 
 
Är inte själva föreställningen att någon kan vara född i fel kropp en typisk vanföreställning? Jag tror att professor Gillberg är försiktig med diagnosere på "oliktänkande" den här gången. Men lider inte patienter, som tror att de är någon annan än den de faktiskt är av en vanföreställning, som bör bethandlas och botas av psykiatrin i stället för att "könskorrigeras" av kirurgin? 
 
Försonas med den du är i stället för att försöka bli någon annan! Är det inte  en uppgift för psykiatrin, att hjälpa till med det?
 
Och slutligen: Har  en sexualpolitiskt allmer pervers regering ingen skuld alls till att vissa vanföreställningar håller  på att utvecklas till epedemier ?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0