Vad gjorde afghanen på Hötorget i Sverige?

Trumpen har, som de flesta redan vet, lagt sig i. Stockholms-media, som härom året valde att mörka sexuella övergrepp på en festival, för att de flesta gärningsmännen var afghaner, kan nu berätta att Trump fiskar väljare bland svarta amerikaner, men att han i själva verket är rasist. Det senaste för att han hade anklagat en politisk motståndare för att missköta sin egen valkrets så allvarligt så att ingen vill bo där p.g.a rättinvasion. Snillena på Stockholmsredaktionerna trodde att han pratade om tvåbenta "råttor". Trump delar ju inte de stockholmska journalisternas uppfattning om "klimathotet" och måste alltså vara en ond människa på alla sätt. 
 
Jag skulle inte själv gå i god för den mannens heder, men någon saklighet borde man ha rätt att kräva även av "sanningsmyndigheten" i Sverige. Trump hade naturligtvis fel, när han trodde att vi har borgenssystem även i Sverige, men han hade rätt när han sa att Löfvén har betydligt värre problem med kriminaliten i Sverige. Ett svenskt borgenssystem skulle frigöra häktesplatser, som behövs för brottslingar som har begått värre brott än det som ASAP Rocky misstänks för. Samt för sådana som håller sig undan utvining, som terroristen på Drottninggatan. Akilov skulle ju ha lämnat landet, när han utförde sitt dåd. 
 
En person, som inte heller borde ha gått lös på svenska gator, är "målsäganden" i Rocky-fallet. Han hade ju redan asyl, eller åtminstone uppehållstillstånd, i Iran som flykting från Afghanistan, när han begav sig till Sverige, och omedelbart, eller nästan omedelbart efter ankomsten hit började begå brott i Sverige. Vad flydde han från í Iran? Det har kommit fram mer och mer om den lille måläganden, bl.a. att han är dömd för snattterier, narkotikabrott och grov misshandel. Men det kunde ju inte Rocky och hans kumpaner veta, när de gav sig på målsäganden. Nog tycker jag att det ser ut som mer våld än nöden krävde. Vi får väl avvakta vilket svar försvarsadvokaterna har på det.
 
Jag förstår inte alls vilket asylskäl denne afghan har haft, när han kom till Sverige, med hänsyn till att  han fyra år senare har åkt på "semester" (som vilken hederlig arbetare som helst)  till Iran - landet som han flydde från. Hade han begått brott redan under vistelsen i Iran som flykting från Aghanistan? Kanske, kanske inte. Men troligen ingenting, som den iranska polisen klarat upp och misstänker honom för. 
 
Jag har inte engagerat mig i fallet  med den ukrainska kvinnan, som miste ett ben i dådet på Drottninggatan, och har stannat i Sverige för att vittna mot Akilov. Hon har ju inte heller något asylskäl, för något straff för att nästan ha bliit mördad i Sverige väntar ju inte i Ukraina. Jag har tänkt att regeringen har haft svårt att låta "nåd gå före rätt" i det fallet, eftersom der torde finnas tustentals mer eller mindre ömmande fall, som också vill slippa utvisning. 
 
Men de svenska regeringarna, den nuvarande SMP-regeringen och alliansregeringarna för den, samt den socialdemokratiska regeringen före den första alliansregeringen har gjort Sverige till ett paradis för kriminella. Men har ingen nåd för deras offer. Och vi kan vara helt säkra på Rocky och hans kumpaner kommit till Sverige på lagliga vägar och vistades här helt legalt, när de trakasserades. Av någon som med  sannolikhet saknade rätt att över huvud taget vistas här. 
 
Jag vill inte skriva "stor sannolikhet" eftersom jag inte vet. Expressen hotas av fällning i Pressens opinionsnämnt för att krönikören Leif GW Persson har skrivit i tidningen att afghanen (som är tidigare r dömd för snatterier) inte har köpt de omstridda hörlurarna och därför inte bör få ersättning för att de har gått sönder 
 
Med alla kampanjer för att ge uppehållstillstånd till personer, som inte borde ha fått något sådant om lagen följts, är allting möjligt i Absurdistan. Landet som officiellt heter Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0