Argetsvägran vägra döda nyfödda barn?

 I vilket land tvingas sjukvårdspersonal döda nyfödda barn? Sverige. Detta under  förevändning kvinnans rätt att bestämma över sin egna kropr. Men här harndlar det ju synbarligen om att bestämma över andras kroppar. De som redan befinner sig utanför kvinnans kropp. Det handlar naturligtvis inte om vanliga aborter, som utförs innan fostren kan överleva utanför moderns kropp. Det handlar om s.k. terapeutisk abort, alltså abort som utförs därför att moderns liv eller hälsa äventyras vid fortsatt abort. För sådana aborter finns inga tidsgränser. 
 
För några år sedan framkom att barnläkare tillkallas för att rädda de nyfödda vid terapeutisk abort. Efter en kort offentlig diskussion bestämdes från högsta ort att (Socialstyrelsen eller regeringen?) att dessa barn ska dödas. I Sverige är abort inte - som i Latinamerika - detsamma som avbrytande av havandeskap. I Sverige är abort detsamma som barnadråp. Om en kvinna begär abort, ska barnet dödas. Även om hon inte uttryckligen har önskat just detta. 
 
I den svenska debatten är det rätt att döda barn  som  har blivit till på ett brottsligt eller skamligt sätt.våldtäkt och /eller incest - om de av någon anledning har förlösts före utgången av en normal graviditet. Som om våldtäkt inte vore illa nog, anförs alltså incest som en försvårande omständighet för barnets rätt till liv. Trots att incest är möjligt utan att det är våldtäkt. Och våldtagna kvinnor förväntas hata ett barn, som blivit till genom våldtäkt, så mycket så att hon vill döda barnet. ,
 
Den förre EU-parlamentarikern för KD, Lars Adaktusson, han fegade ur och vågade inte ta debatten, när DN avslöjade att han inte hade stött förslag i EU-parlamentet att fördöma länder utamför EU (sic!) som - enligt uppgift - inte tillåter abort ens i sådana fall. Vad som egentligen är sant i de refererade fallen har dock inte framgått.
 
Jag kan dock nämna ett annat fall, då sjukhusledningen hade givit tilllstånd till terapeutisk abort på en 12-årig flicka. Nicaragua fördömdes i den svenska debatten för att sjukhusledningens tillstånd hande krävts. I Sverige hade sjukvårdspersonalen varit tvungen att döda barnet utan någont särskilt tillstånd. Sjukhusledningens beslut var att man skulle försöka rädda både modern, som va mycket svårt sjuk, och barnet.
 
Innan jag skrev det här inlägget hade jag tänkt använda rubriken "Aborträtt för män?", eftersom män inte kan bli gravida. Men kan bli fäder ändå, mot sin vilja. För det handlar ju egentligen inte, vilket framgår av detta inlägg, om kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp. Det kan ju också handla om kvinnans rätt att bestämma över sin egen ekonomi. Vilket dock kan lösas genom bortadoption av barnet. En man i samma situation får däremot inte bestämma över sin egen ekonomi. Om kvinnan vägrar både abort och bortadoption blir han underhållsskyldig. 
 
Adaktusson fegade alltså ur, och avstod från att försvara KD:s devis i EU-valrörelsen om ett "lagom" EU. KD har litat för mycket på att kändisar ska ta partiet till riksdagen och EU-parlamentet.Väl där, kan de inte förklara partiets ideologi och försvara partiet mot ens de mest extrema påhopp. Att det finns KD-medlemmar - ocj väljare (!), som tycker att det är fel att döda livsdugliga foster och redan fördda barn som befinner sig utanför moderns kropp, är tydligen så hemst, så att man chansar att slippa debatten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0