Löfvén: Det handlar om kvinnors rättigheter. Kvinnor ska inte äga sportbilar,

 

– Nej, det här är ett viktigt val om värderingar och det är därför vi stör oss på Gucciväskor och sportbilar för det här handlar om kvinnors rättigheter.

Statsministerns förklaring i Expressen .Han stör sig på kvinnor som lägger pengar på samma saker som män i samma inkomstklass. Nåja, den manlig toppolitiker hade kanske lagt sina pengar på en exklusiv portfölj i äkta läder.

Som kommunalråd i Linköping har Sara Skyttedal, kd, tjänat motsvarande minst två arbetarlöner i månaden Men tjänade inte Heléne Fritzon,s, lika mycket som kommunalråd i Kristianstad. Och mer än dubbelt så mycket som minister. Men hon tycker kanske att det är fel av högavlönade  politiker att skylta med vad de har råd med? Det handlar om stil. Att låtsas vara fattig, när man lever gott på fattiga skattebetalares bekostnad.

Få av dem, som har kommenterat diskussionen verkar minnas att någon (Fritzon) strax innan hade anklagat Skyttedel för att vara "naken", varpå Skyttedal hade replikerat "Jag är ganska påklädd". 

Fritzons uppträdande var inte spontant. Replikerna hade någon på partihögvarteret klurat ut. Fritzon hade väntat på ett lämpligt tillfälle att framföra dem. Det tillfället kom inte, men hon slängde ur sig de väl inlärda fraserna ändå. 

Det hade kunnat sluta som ett gräl mellan hönorna i hönsgården. Men så ingriper tuppen, med sin breda illröda tuppkam tilll den ena hönans försvar - sekunderad av  någon ungtupp på partihögkvarteret.

Partiet vill gärna bestämma vad kvinnor får och inte får göra, vilket bilmärke de ska välja och vilken stil de vill ha. Och hur länge de får vara hemma med sina barn. 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0