Fattiga konstnärer hyr reklamplats för att visa sådant ingen vill betala för att se

Så har det hänt. SD har blivit största parti i Demoskop. Men det är långt till nästa val, varför det är "ofarligt" att svara att man ska rösta på SD. Väljarna visar helt klart sitt messnöje med de partier, som har tappat till SD, främst S och M. Men det kan inte uteslutas att en del av de missnöjda S- och M-väljarna tar det säkra för det osäkra och röstar på Ebba eller Nyamko. Frågan är dock om Nyamko ska lyckas vända den negativa trenden för L,
 
Man ska inte underskatta kulturens betydelse för väljarnas val. Väljare i hela Sverige vet vad som händer just nu på kulturfronten i Sölvesborg, nämligen ingenting vad beträffar föråndring av kommunens konstiköp. Provokativ konst har den kommunen aldrig köpt in, så det nya är att den nya majorteten säger som det är och alltid har varit i den tidigare S-styrda kommunen. Man har ju aldrig hållit konstnärer, som förargar, under armarna med skattemedel. Men sossarna låtsas att de gjorde det, när de hade makten. 
 
 
Så nu har de fattiga konsnärerna använt sina sista pengar (som de fått av andra kommuner?) till att hyra reklamplats i Sölvesborg för att visa det som sölvesborgsborna inte vill se, i varje fall inte vill betala för att tvingas se 
 
Sölvesborg tävlar nu med Örebro i genren smaklöshet. "Open art" i Örebro har nu lockat massvis med konstintresserade turister från när och fjärran, medan stans egna invånare flyr staden för att slippa se eländet. Som de mot sin vilja, har tvingats betala - via skatten - för att tvingas se. Som exempelvis ett stort sopupplag, arrangerat av en japansk "konstnär" på ett av stadens torg. Eller den kissande pojken, tio meter hög, framför slottet. 
 
Politikerna ska hålla "armlängds avstånd" till kulturen. säger kultureliten. som därigenom inkompetensförklarar de kommunala konstinköparna i kommuner som lägger pengar på kulturen. Sölvesborg behöver inte köpa konsten, som pryder staden. De får den gratis av givmilda konstnärer.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0