Så har de svenska regeringarna importerat den utländska brottsligheten

Det går tyvärr inte att utpeka någon speciell regering, eftersom det här har pågått under mycket lång tid utan att någon regering har satt stopp.I stället har de svenska regeringarna inte bara underlättat för utländska brottslingar att komma hit. utan dessutom lockat med feta vinster av deras brottsliga verksamhet i Sverige. Vi har fortfarande ingen lag, som ger tullen rätt att stoppa utförsel av stöldgods ur Sverige. 
 
Den präktiga svenska journalistkåren, som kollektivt - med ytterst få undantag - verkar sakna heder och moral, har bidragit, genom underlåtelse att publicera dömda brottslingarns nationalitet och hemvist.  Men man undrar ibland om det är av slarv eller trots, som uppgifter av typ "dömdes även till utvisning" emellanåt slinker igenom. Eller lika vanligt "dömdes till fängelse, men åklagarens begäran om utvisning avslogs". 
 
Eftersom jag ändå vill tro gott om människor, utgår jag från att det är förtvivlade journalister, som bryter tystnadsmuren om utländska brottslingars framfart i Sverige. Domstolarnas motivering för att neka utvining kan ibland, vara rätt så märliga, exempelvis "saknar anhöriga i hemlandet". Men det måste ändå sägas att regeringarna har hjälpt domstolarna att döma så fel, genom att skriva in en massa "hål" i lagen.
 
Men hur bindande är egentligen dessa undantagsbestämmelser? Varför kräver åklagarna utvisning, om det vet att domstolen inte får döma till utvisning? Det verkar skumt. Sanningen torde vara att domstolarna får döma till utvisning, men avstår. Alla skyller på alla. 
 
Som jag skrev i förra inlägget är utvisning en grund för lindring av straffet. I de fall, då en utländsk brottsling, även har dömts till utvisning, får han alltså sitta i svenskt fängelse under en kortare tid som dock kan vara några år, och hinner då skaffa sig ett brett kontaktnät inom den undre världen i Sverige, innan han tvingas göra en blixtvisit i hemlandet och sedan kan återvända till Sverige på illegala vägar Kanske som "flykting" under falsk identitet.
 
Om du inte redan har läst mitt förra inlägg, gör det nu. Se vilken lösning på problemen, som jag förordar. En ljuspunkt i mörkret är att nu har även en del sossar börjat vakna. Lars Stjernkvist, S-kommunalråd i Norrköping, kräver nu att t.o.m. EU-medborgare, som saknar rätt att vistas i Sverige, ska utvisas. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0