Sjöstedt, v, har fel. Kurderna flyr till Irak, inte till Sverige.

Vänsterpartiet går ner sig mer och mer i träsket. Det turkiska angreppskriget mot Syrien kom som en tidig julklapp för V, som vill öka invandringen till Sverige av personer som saknar asylskäl. Med darr på stämbanden förkunnade Sjöstedt att kurderna "flyr för livet". Javisst, det är krig i de trakter, som de flyr från. Det är alltid livsfarligt att vistas där krig pågår. Men är drömmen att fortsätta till Sverige, eller återvända hem så snart som möjligt? 
 
Sverige ligger nog väldigt långt ner på de flyendes prioriteringslista. Men vi kan inte säkert förutsäga den framtida utvecklingen, om det skulle komma en så stor flyktingvåg, så att den inte kan stoppas vid EU:s yttre gränser. Vilka möjligheter har vi då att ta emot tiotusentals nya asylsökande, om vi nu öppnar portarna för personer som inte ens har asylskäl? Vänsterpartiet använder den nya krisen i Syrien för att gynna helt andr,a än de som eventuellt kan komma. 
 
Och som vanligt står den svenska vänstern på aggressorernas sida, även om det är under svepskälet Turkiets enorma militära övermakt. Det var ju denna passiva linje som Vänsterpartiet (som då hette VpK) tillämpade under Vietnamkriget. De, som kämpar för en rättfärdig sak, ska bara lägga ner vapnen och ge upp. 
 
Det gör inte den kurdiska milisen, som trots sin styrkemässiga militära underlägsenhet bekämpar de turkiska angriparna. Och det med stöd av den stridsvana syriska regeringsarmén. Är de turkiska soldaterna tillräckligt motiverade för att klara en militär motgång? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0