Familjeåterförening - Ja, men var i hela världen?

Svensk familjelägastiftning splittrar familjer. Sverige har rekord i fällningar i Europadomstolen för just obefogade familjesplttringar, för att barn har tagit från deras föräldrar. Likväl fylls media av reportage om passiva socialnämnder, som inte ingriper när barn far illa. Varför gör man fel så ofta. växlar mellan obefogade ingripanden och underlåtenhet att ingripa, när det verkligen behövs?
 
Nu anklagas Sverige för familjesplittringar, som Sverige inte har minsta skuld till, när utländska familjer splittras när  någon familjemedlem, vanligen fadern eller någon äldre son,  har bestämt sig för att emigrera ensam till Sverige. Sedan vill han ha hit sin familj, som har bott kvar i hemlandet medan det har varit som farligast att bo där.  I stället för att åka hem och återförenas med sin familj, när situationen i hemlandet har förbättrats. 
 
Varför får inte Fatima hit sin pappa? Det är sådana undantagsfall, som fyller media och får politiker att agera och uppvakta Migrationsverket att åsidosätta allas likhet inför lagen. Gör ett undantag för Fatimas pappa! I detta undantagsfall var det den äldsta dottern (familjen hade kanske ingen son?) som hade smugglats ensam till Sverige. Men om alla ska vara lika inför lagen, måste väl Abdul har rätt att få hit sin fru?
 
Varför ska man göra undantag för vissa, men inte för andra? Och vem bestämmer vilka det ska göras undantag för? Ute i världen finns det massor med "fatimor" som alrig har lyckats ta sig hit. Och som inte har någon manlig släkting i Sverige att återförenas med.
 
Det är klart att det finns gränsfall. Asylsökande som nästan når upp till kriterierna för att få asyl. Nästan.Och var går gränsen mellan förföljelse, som är en grund för asyl, och diskriminering, som inte är en grund för asyl?  Dem kan man väl ändå göra undantag? Men vem bestämmer vilka det ska göras undantag för? 
 
Och är det verkligen möjligt att göra undantag för några få - som väljs ut på ytterst strännga kriterier, utan att kön av "undantagsasylsökade" växer med flera tusen? Och det skorrar dessutom falskt, när ett parti vill ha familjeåterföreningar för att man "är för familjen", när jag vet att många partimedlemmar (tillräckligt många för att driva partiledningen framför sig) har familjesplittringar som födkrok.Plötdligt uteblev pengarna från socialnämnden, eftersom den biolgiska mamman hade "kidnappat" sitt eget barn och flytt tillbaka till Somalia.
 
Detta är ett fall, som jag känner till. Och jag är inte förvånad. Flyktingar från Sverige till Somalia - av alla länder. Den somaliska familjen återförenades i Somalia, medan politikern i Sverige fick sin familjekonomi raserad. Jodå. fosterhemspappan satt själv i samma socialnämnd, som hade beslutat om tvångsomhändertagande av det somaliska barnet. 
 
Alla partier har sina hjärtefrågor, sina favoriter bland asylsökande. Det kan vara en pizza-bagare som inte har avtalsenlig lön. För visst finns det partier, som tycker att sådant ska premieras, som tycker att arbetsgivare och anställd fritt ska få ingå löneavtal, utan inblandning av någon fackförening? Och om pizzabagaren sedan vill ha hit sin familj, som nästan har ont i öronen av tystnaden, sedan bomberna slutat falla över hembyn, Borde inte pappan åka hem och trösta sin familj och bygga upp sitt raserade hus?
 
Men det handlar ju om en så liten grupp. Flyktingar har hela tiden haft rätt att återförenas med sina familjer i Sverige. Men det har det talats mycket tyst om. För varje beviljad asyl för genuina flyktingar, kommer flera. Ne, det handlar om gruppen alternativt skyddsbehövande, som fick permanent uppehållstillsånd, innan reglerna ändrades. Så att alternativt skyddsbehövande bara får tillfälliga uppehållstillstånd.
 
Den största gruppen bland alternativt skyddsbehövande är civila som riskerar att dödas till följd av en väpnad konflikt.-  och därför utan risk kan återvända, när kriget har upphört. Märkligt är det dock att så många av dessa civilpersoner är män i vapenför ålder och så få kvinnor och barn. Är man en civilperson om man "riskerar" att kallas in till militärtjänst?
 
Vi är många svenska män som har "riskerat" att kallas in till militärtjänst, om Sverige skulle drabbas av krig. Men vi hade kallats "desertörer" om vi hade gjort, som dessa "flyktingar" som inte vill återförenas med sina familjer i hemlandet ens sedan kriget har slutat.
 
Åk hem och återförenas med era familjer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0