Internering finns fortfarande i Norge

Men i Norge kallas denna påföljd förvaring. Eftersom tjugo år är längsta fängelsestraff som någon kan dömas till i Norge, dömdes massmördaren Anders Behring Breivik till förvaring, vilket innebär att han kan hållas inläst på livstid. Emellertid ska förvaringen omprövas vart femte år, utan att den förvarade brottslingen ens behöver ansöka om detta. 
 
Jag anklagar den borgerliga oppositionen i Sverige för politisk feghet, när densamma inte vågar föreslå att påföljden internering återinförs. I stället fjantar sig oppositionsledarna med att de extremt farliga återfallsförbrytarna, som fängelse inte "hjälper" mot, ska släppas ut efter ordinarie strafftid för deras brott, om det så bara är några få år. 
 
Mig veterligt har inte ett knäpp hörts i den frågan från SD, som i maj förra året lyckades få med sig hela riksdagen för att exakta adressuppgifter till framtida brottssoffer, bl.a. vittnen, även i fortsättningen ska vara offentliga. Till vägledning för hämnare och andra brottslingar. Tror Kristersson att alla fängelsedömda, som har fällts tack vare något vittne, har glömst alla tankar på hämnd, om de får sitta inne något år extra? Vad hjälper det att vittna anonymt, när brottslingen vet vem mer än han själv som var närvarande på brottsplatsen när brottet begicks?
 
I Sverige avskaffades påföljden internering redan 1981, men livstidsstraffet behölls - då. I praktiken har livstidsstraffet avskaffats även i Sverige, genom de skandalösa omvandlingarna av utdömda livstidsstraff till fängelse i högst 18 år. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0