Dags att byta ut vår ursvenska Frälsare Tegnäll mot profetissan Muhamedana?

 
 I corona-tider borde vi kanske hälsa på alla människor på samma sätt som muslimer hälsar på det motsatta könet. Vi ska vara stolta över vår svenska kultur, våra seder och bruk, men låt  inte svenskhetengå till överdrift, som det gör när våra lnya, storsvenska, idoler åtsas att de andra inte ens finns och vi hittar på nya konstigheter som att hälsa med armbågen, när i kan lära av andra.

 

Statsepidemiolog Anders Tegnell har helgonförklarats dag efter dag. Just nu är han definitivt större än Jesus och frågan är hur länge det dröjer innan han är större än Gud.Det har skapats en mycket märklig kult kring Anders Tegnell. Sen drygt en månad tillbaka leder han nästan varje dag Folkhälsomyndighetens dagliga TV-sända presskonferenser. Ibland får jag för mig att man kan bli kult- och helgonförklarad bara man visar sig tillräckligt ofta i TV. Så tror jag är fallet med Anders Tegnell Vad har han gjort för att bli en ikon? Egentligen inte särskilt mycket. Han är en helt vanlig man, 64 år idag. Han har ett alldagligt utseende. Han är slarvigt, det vill säga folkligt, klädd i slitna ljusblå jeans, en tenniströja under en tjockare tröja. Hans färgval är ofta rostbrunt. Vissa dagar har han rostbruna manchesterbyxor och en akryltröja i matchande färg. Annars är han mest grå- eller vitklädd. Ingenting som sticker ut, alltså.

Detta har den numera pensionerade (?)TV-profilen Elisabet Höglund skrivit på sin blogg.Hon har alldeles rätt om helgonförklaringen av Tegnell, men missar att det beror på tre saker:

1 att det är hennes forna kollegor i den numera skattefinansierade statstellevisionen som har upphöjt denne statsbyräkrat till gudastatus, och

2. att det beror på vårt behov av en frälsargestalt, som befriar oss ur hotande fångenskap (karantän) i det avkristnade Sverige, zamt

3. nationell chauvinism, behovet av en stark ledare av den egna rena rasen, en folklig svensk efter alla år av ovanifrån påbjuden mångkulturalism' Hade någon kunnat tänka sig en invandrare med namnet Muhammed i rollen som svenskarnas Frälsare från ondo, när inte ens judiske Jesus duger längre?

 

Tänk att det behövdes en pandemi för att svensknationalismen skulle blomma ut som den gör idag, när statsministern talar mot en fond av svenska flaggo roch - som om han vore den nye gudens profet - förkunnar att Sverige är bäst i världen, att bara Sverige gör rätt och att alla andra gör fel. 

 

Problemet med Höglund är inte att hon lyfter fram ett par kvinnor som mer kompetenta än den manliga färlsargesatlgen Anders Tegnell. De ger helt klart ett mer kompetent intryck än den gudaförklarade mannen Tegnell. Problemet är inte ens att den utvalda Karin Tegmark-Wisell, avdleningschef på Folkhälsomyndigheten, är vacker som en svensk sommaräng och har ett lika svenskt utseende som den manliga frälsargestalten Anders Tegnell. Hon går säkert hem som kvinnlig frälsare hos ett folk som  börjat tröttna på att nästan varannan kvinna i TV har ett afrikanskt utseende. Vad vill TV visa med det? Är inte vi svenskar fortfarande i majoritet?

 

Dessutom är Karin Tegmark-Wisell bätte klädd och har en snyggare frisyr än den manliga guden Anders Tegnell. Det är så vi svenskar fill se fåra svenska kvinnor. Inget fel i det. Men är det inte märkligt att svensknationalismen blommar ut så extremt, när vi behöver nya nationella förebilder, när vi behöver vara stolta över att vara svenskar, rentav bäst i världen - som det var tillåtet att tro för sådär 50 ¨år sedan.

 

Hon flaschade förbi i TV-rutan under några sekunder, en kvinnlig AT-läkare (en ännu ej legitemerad läkare som är ute på sitt första läkarjobb) med föräldrar födda i Somalia. Hon sa att hennes egen folkgrupp, svensk-somalierna. är överreprsenterad bland de döda. Tegnell mumlade något på sin byrökratsvenska om att "vi arbetar med det", och simslabim var han även svensk-somaliernas frälare, större än muslimernas gamla profet, Muhammed.

 

Det är därför jag ställer frågan om det inte snart är dags för profetissan Muhamedan att göra entré i rutan. i denna yttesta av tider. när vi har ett så starkt behov av nya gudar och deras profeter.

 

Nej. Elisabet Höglund har fel, när hon tror att det enda problemet med Anders Tegnell är att han har fel kön.vilket ju för övrigt skulle kunna rättas till med en av läkarvetenskapens stora landvinningar; de könskorrigerande behandlingarna. Problemmet är inte heller frosseriet i svenskhet, som dock är något överdrivet, när vi plötsligt nästan helt bortser från invandrarna, att de också finns, här och nu. 

 

Nejdå, problemet är vårt, eller snarare överhetens, behov av nya gudar och nya profeter, som inte erbjuds av de traditionella religionerna. Problemet är upphöjlelsen av statsbyråkrater till helgon, profeter och gudar. Det hjälper inte med kosmetiska förändringar av kön och hudfärg. Det är fel, fel, fel.-  Mot denna vidskepelse och avgudadyrkan bevare oss milde herre Gud!  Så bör vi kristna tänka. För muslimer finns säkert något passande koran-citat med ungefär samma innebörd. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0