Livstidsdöma i Danmark snart fria i Sverige

Livstids fängelse för de tre äldsta och tjugo år för de två yngsta. Gängledaren hånskrattade och kallade domaren ''rasist". Den danska åklagaren sa att domen är en signal till de kriminella gängen att de inte ska ta med sig sina konflikter till Danmark. Försvarsadvokaterna, som tänker överklga de hårda domarna, tycker att det borde råcka med fyra år, för det hade de fått i Sverige.
 
Oavsett hur det går med överklagandet, kommer danskarna snart att tröttna på att ha de fem mördarna i danskt fängelse. De kommer med all sannolikhet att flyttas över till ett svenskt fängelse. De två yngsta kanske till ett barnhem med nybyggt stängsel runtom., Då kommer svenska regler om straff-avkortning att gälla. De iivstidsdömda får sina straff avkortade till högst arton år. De båda barnhemsbarnen kommer att vara ute ännu tidigare.
 
I Sverige sitter drygt 4,800 personer i fängelse, varav 76 är under 20 år. Någon enstaka under nitton år. Och därtill har flera hundra rättspsykkatrisk vård. Hur många som vårdas på ungdomshem enligt lagen om vård för unga (LVU) känner jag inte till. "LVU i hemmet" finns också.
 
Enligt dansk lag är det ett mycket alvarligt brott att med berått mod mörda två personer i en gängkonflikt. I Sverige har regeringen, som tar så lätt på kriminellas mord, tillåtit en statlig myndighet att offra över 5.000 personer i ett vansinnigt experiment med en flockiimmunitet som fortfarande efter fem månader inte velat infinna sig. 
 
Kanske en orättvis jämförelse. Två personer, vars identitet var känd av mördarna, kallblodigt mördade med skjutvapen. 5.000. vars exakta identitet varit okänd för de ansvariga, döda genom administrativa beslut av personer som inte varit kända av vare sig polis eller allmänhet för en kriminell livsstil. Oförvitliga statsjänstemän, 
 
Hade de blivit fällda av en domstol i Danmark? 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0