Svenska ministern ljög. Norska regeringen grundlurad. Svenska sjukan sprids nu även i Danmark. Finland stänger för svenskar.

Sveriges utrikesminister Ann Linde har ljutit för hela världen. Hon har lurat i andra länders regeringar att Sverige har samma mål dom de. att alla svenskar lyder Folhälsomyndighetens rekommendationer, att alla som vill bli testade, blir testade. Ingenting av detta är sant.
 
Den svenska översteprästen Anders Tegnell har hånat Norge och sagt att Norge (och alla andra länder som haft hårdare restriktioner än Sverige ) kommer att drabbas av en andra våg, men inte Sverige för här har vi en utbredd flockimmunitet. Ren lögn.  Utan att tala om varifrån den andra våg kommer.
 
År det smitta, som dröjt kvari de länderna och blossat upp, när länderna öppnat upp? För det första är det i så fall ingen andra våg utan att nytt utbrott av första vågen. Och för det andra, fungerar testning och smittspårning i de länderna, så att nya utbrott av inhemsk smitta omedelbart skulle upptäckas., och smittbärarna satts i karantän innan någn större smittspridning hunnit ske. 
 
Den andra våg, som nu har drabbat en norsk gränskommun kommer helt klart från Sverige. Att ganska få fall är kända på andra sidan gränsen, i svenska Värmland, spelar ingen roll, när man inte har full koll på smittspridningen i Sverige och svenskar får röra sig fritt i hela Sverige. Vad den norska regeringen inte har förstått är att det är skillnad mellan vad den svenska regeringen beslutar och vad som blir gjort.
 
Den svenska regeringen har förvisso beslutat att de svenska regionerna ska genomföra omfattande tester, men flera regioner vägrar. Och regeringen saknar maktmedel att tvinga dem. Regionerna prioiter nämligen vården av de sjuka framför testning av friska. Regeringen har givit upp, men utrikesministern fortsätter att  ljuga för andra länders regeringar att nu äntligen fungerar smittskyddet i Sverige.
 
Nu har en mycket kraftig smittspridning blossat upp på östra Jylland i Danmark, utan att vare sig den danska regeringen eller den danska smittskyddsmyndigheten har en aning om varifrån smittan kommer. Och vi svenskar har svårt att fatta att smittan kommer från Sverige, eftersom Östjyllsnd (Århus) med vårt perspektiv ligger långt frän Sverige - bortom Köpenhamn.
 
Men faktum är att en ny färjelinje från Halmstad i det svenska landskapet Halland till Grenå strax öster om Århus startae 1 februari.Och att danska regeringen öppnade för resenärer från Halland för några veckor sedan, eftersom Halland enligt svenska uppgifter haft få fall. Men det går ganska fort att komma till Halmstad från hårdare drabbade regioner i Sverige.
 
Varför tror jag detta? Det är ju mina egna slutsatser och inget som jag läste i svenska medier, som numera mest ägnar sig åt att peka finger åt grannländerna, för att de har problem, som Sverige inte har - enligt officiell svensk statistik. Jodå, de första svenska regioner som drabbades efter utbrottet i Stockholm är de regioner som trafikeras av tågbolaget Tåg i Mälardalen. Och det är klarlagt att smittan kom med personer. som varit i Stokholm. Kollektivtrafiken har stor betydelse för smittspridningen, vare sig resorna sker med flyg, tåg, buss eller båt. 
 
Även den danska regeringen är alltså lurad av den svenska statsepidemiologen Anders Tegnell och utrikesministern.Ann Linde, som försöker tvinga alla andra länder i Europa att rätta sig efter Tegnells viskomsord, som om det han säger vore Guds egna ord.
 
En regering som inte har låtit sig luras är emelleretid den finska regeringen, som har beslutat om  ännu hårdare karantänsregler för resenärer från Sverige. Enligt en finsk minister beror den svenska arrogansen på att Sverige har en manlig statsminister, medan statsministrarna i övriga nordiska länder är kvinnor. 
 
Om det inte låter trovårdigt bör man kanske tänka på att den svenska regeringen enligt sin egen uppfattning är en "feministisk" regering, som dessutom säger sig vilja göra Sverige till en "humanitär stormakt" - ett land som andra länder ska böja sig för.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0