Stora skillnader mellan eurovisionen 2012 och flygkraschen 2020

Riksdagens tidigare  andre vicce talman Björn Söder ifrågasatte om Sverige verkligen hade vunnit eurovisionen, trots att den vinnanande låten hade skrivits av två svenska låtskrivare. hadse vunnit de svenska utslagstävlingarna och sjöngs av en artist, som var född, uppvuxen och utbildad i Svearikets gamla kärnområde, ser ut som en svensk och  talar perfekt svenska,  och inte ens hade besökt släktingarna i föräldrarnas gamla hemland.
 
Talar perfekt svenska gör inte Söder, som snarare talar en ålderdomlig dansk dialekt, som - till skillnad mot s.k riksdanska - inte har förändrats nämnvärt sedan Skåne införlivades med Sverige under andra hälften av 1600-talet.
 
Vem är mest svensk av de två? Söder menar tydligen att den nordiska rasen är en förutsättning för svenskhet. Har han komplex för att han inte är någon riktig svensk? Han tycks nu ha sparkats snett nedåt inom SD-hierarkin, efter att tidigare ha varit en av de fyra högsta hönsen, som nu har blivit tre. SD:s motståndare gottar sig fortfarande i Söders uppenbara rastyplära, som de nu har försökt tillskriva Kent Ekeroth för hans ifrågasättande om det var rätt att kalla två av offren för flykraschen för "smålänningar".
 
Av Ekeroths egna inlägg framgår inte någon form av rasbestämning av de två, varför jag tror att han ville fästa uppmärksamheten på att de tillhör en grupp f.d. asylsökande som fått avslag på sina asylansökningar, men inte har lämnat landet utan har vistats här illegalt under en längre tid, innan de fick något slags tillfälligt uppehållstillstånd genom den s.k. gymnaiselagen. 
 
Ekeroth själv är av judisk börd från Kazakstan, som är eh f.d. sovjetrepublik i norra Västasien. Enligt Söders rastypologi kan han därmed inte vara hundra procent svensk, eftersom man enligt Söder inte kan vara både hunddra procent svensk och jude eller same. 
 
Många har reagerat mot att afghanska medborgare, som redan har uppehållstillstånd i Iran, har sökt asyl i Sverige och vägrat återvända till Iran sedan de fått avslag på sina svenska asylansökningar utan problem har åkt på "semester" till Iran - utan att gripas av iransk polis. Har de ljugit i sina svenska asylansökningar? Och har vi inte konstiga lagar i Sverige, när personer som har avvisningsbeslut kan komma tillbaka till Sverige efter besök i hemlandet?
 
Man förstår regeringspartiernas ömma tå, när konsekvenskerna av deras lagstiftning dras fram i ljuset. Men naturligtvis är det bedrövligt att detta har skett p.g.a nedsjutningen av ett passagerarplan. 
 
Vad Björn Söder beträffar, så tror jag att han trots sin osvenska uppväxtmiljö har tillräckligt goda kunskaper i svenska språket för att förstå vad han faktiskt säger, d.v.s. att han har sagt vad han faktiskt mienar. Det har gjorts försök att "tolka" honom annorlunda, att han bara har menat att det är skillnad mellan olika svenskar. De, som tror det underskattar honom. De förväxlar honom kanske med en vanlig bonde från den skånska landsbygden, när han i själva verket är en akademiker med utbildning från universitetet i Lund.
 
Malmö-Lund har för övrigt varit ett centrum för den skandinaviska efterkrigsnazismen  Vilket inte ens alla Lunda-akademiker torde ha känt till, eftersom "de röda" har dominerat så starkt under deras studietid. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0