4.874 döda i "svenska sjukan" - fortfarande ingen åtalad.

 
 Bilden visar Europas just nu farligaste lånder. Hit ska man inte åka. Härifrån ska man inte ta emot besökare.Statistiken visar inte antalet döda under hela pandemin, utan risken att dö i covid -19 just nu. 
 
Svenska sjukan" är nutidens motsvarighet till "spanska sjukan", som härjade för hundra år sedan. Den kallas fortfarande så, för att den upptäcktes  bland spanska soldater. Vilket var anmärkninsvärt eftersom Spanien inte deltog i något krig. Snart härjade den också bland svenska soldater, vilket var lika anmärkningsvärt, eftersom inte heller Sverige deltog i något krig.
 
Det råder inget tvivel om att spanska sjukan härjade också bland de krigförande ländernas soldater. Men det är ju inget anmärkningsvärt att soldater dör i krig, eller kort därefter, Förmodligen dog fler soldater och ciivila i de krigförande länderna än i de neutrala länderna Spanien och Sverige. 
 
Som jag skrivit i föregående inlägg leder Sverige över Frankrike i antal döda i förhållande till folkmängden sedan pingstafgon.Och Sveriges försprång bara ökar och ökar och är nu över 38 per miljon invånare. Det mesta tyder nu på att Sverige kommer att passera 5.000 döda totalt under midsommarveckan. Och kommer att hota Italiens fjrädplacering under slutet av sommaren. 
 
Men Tegnell har sagt att då kommer Norge att ha gått i fatt Sverige i dödskampen. Det ser inte ut så just nu. och den utlovade flockimmunitenen i Sverige är det inte mycket med. Men Norge utsätts ju för upprepade kampanjer för att öppna sina gränser för svenska sjukan. Den kommer att kallas så i de framtida historiebäckerna - åtminstoene i våra grannländer,
 
Som med stigande förvåning har sett hur svenska regeringen har ttillåtet en statlig myndighet att ta livet av tusentals svenskar i ett vansinnigt experiment med "begränsad" smittspridning. Den blev kanske inte så begränsad som Tegnell och Giesecke hade hoppats på. Men det är säkert ruskigt intressant för forskare, som är beredda att gå över lik för att få ära och berömmelse - och kanske ett nobelpris för sina upptäckter.
 
Tegnell och FHM blånekar till att målet har varit flockimmunitet. Det rålar bara vara en önskvärd biprodukt av målet att hålla antalet svårt sjuka under vad sjukkvårdem klarar av. FHM har gjort klart att målet aldrig har varit att pressa tillbaka pandemin så mycket som mjöjligt. Och Tegnell har ju klargjort för någon vecka sedan att mnuskydd inte passar in i den svenka strategin.
 
Är inte detta åtalbart? Kanske inte i alla länder, men i ett "civiliserat" land som Sverige? Kanske inte i alla länder, i vilka Tegnell har tjänstgjort som FN-expert på kampen mot epidemiska sjukdomar. Med otillräckliga resurser, som ändå inte hade räckt till att rädda alla, som hade kunnat ärddas med tillräckliga resurser. En sak som borde granskas är vilka värderingar Tegnell kan ha lagt sig till med under dessa tjänstöringar.
 
Inte sveska värderingar om att alla människoliv är lika mycket värda. och att alla som kan räddas, ska räddas? ? För några dagar gjorde en mordåklagare sig själv arbetslös.Borde han inte ta på sig en ny utredning - om massdöden i svenska sjukan?..
 
Just idag har den första beställningen av corona-vaccin skrivits under. Det handlar om 400 miljoner doser, vilket torde räcka till EU:s hela befolkning, Med undantag för Sverige? Vi svenskar har ju valt en annan strategi och kommer att vara antingen döda eller naturligt immuna (genom flockimmunitet) när vaccineringarna börjar, vilket beräknas ske under slutet av detta år.
 
Och visst finns fortfarande oklarheter om vaccinets effektivitet och eventulla biverkningar. Det bör inte förnekas, men då ska man också tala om andra tänkbara avslut för pandemin, exempelvis att viruset muterar och försvinner av sig självt. 
 
Att medvetet ta livet av tusentals människor i hopp om att färre kommer att dö senare, är väl ändå kriminellt? Kan mordet på en enda person, en statsminister, rättfärdigas med samma argument, att mördaren trodde att han gjorde mänskligheten - eller åtminstone Sverige - en tjänst?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0