Sverige snart ifatt Italien. Frankrike nu långt efter. Belgien tappar fart.

Sveriges utrikesminister Ann Linde sa i tysk TV att det inte är fråga om någon världsmästerskap i antal döda. Syftar hon på Brasilien som är ett av gå länder som har  har fler död än Sverirge per miljon invänare under de senaste veckorna? Under samma period hade Sverige tio gånger så många döda per miljon invändare som Nigeria, som är Afrikas folkrikaste land och fem gånger fler döda än Belgien, som fortfarande är etta i välden, när man räknar antal döda totalt sedan pandemins början. Vad har Belgien, med sina extremt höga dödstal under de första månaderna gjort, som Sverige inte har gjort?
 
Belgien har inte låtit en ansvarslös och självgod klåpare som Anders Tegnell bestämma över landets smittskydd. Att det gick så dåligt med smittskyddsarbetet i Belgien under de första månaderna, beror på att Belgien - i likhet med Sverige - inte har en regeringsduglig regering sedan det senate valet. Det har varit oklart vem som egentligen haft ansvar för de beslut som måste tas. Men nu verkar det som om den belgiska interminssregeriingen ändå har lyckats ta sig själva i kragen och har tagit de nödvändiga besluten.  Vi väntar fortfarande på att den svenska kaos-regeringen ska lyckas med något liknande. Som exempel krävdes förhandlingar med intresseorganisstionen SKR för att regeringens beslut om testning skulle genomföras - om än inte alls i lika stor skala som regeringen beslutat. I andra länder är regeringen en regering och inte en förhandlingsmotpart till de verkliga beslutsfattarna. 
 
Som jag  skrivit i tidigare inlägg passerade Sverige Frankrike på pingstafton och är nu femma i detta bissara världsmästerskap. Sverige har nu 70 fler döda per miljon invånare än Frankrike och bara 60 färre än Italien. vars fjärdeplats nu hotas på allvar av Sverige. Frågan är dock om Braslilen ska hinna ifatt Sverige innan Sverige passerar Italien. Minns ni hur utskrattade de 22 svenska forskarna, som för en dryg månad sedan skrev att Sverige närmade sig "italienska höjder" blev. Hur de beskylldes för att överdriva? 
 
Belgiens framgångsrika kamp mot coronan under de senaste veckorna bekräftar ordspråket Bättre sent än aldrig. Men Sveriges utrikesminister Ann Linde hon intervjuas av utländska media och läxar upp reportrarna "Tegnell har sagt ..." Tror den svenska regeringen fortfarande att Tegnell är världens frälsare, den sista i raden av gudasända profeter efter, Jesus och Muhammed?
 
 
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0