Trafikverkets fanatiska kamp mot bilbältena. Fartgränserna är bara rekommendationer. Över 5.000 döda hittills.

 
 
Utrikesministern förklarar den svenska strategin mot trafikolyckorna. Sverige saknar korruption och därför har befolkningen stor tillit till myndigheterna.DDe döda hade dött ändå, fastän senare. Och om inte de, som faktiskt har dött, hade dött, hade några andra dött. Hon hänvisar till Trafikverkets trafiksäkerhetsdirektör,  som tälmodigt har upprepat under de fyra gångna månaderna att bilbälten ger en falsk känsla av trygghet. Haasn upprepar att det inte är kul att köra fortare än de rekommenderade hastigheterna, om man inte får något straff för fortkörning. Särskilt farligt är det att använda både säkerhetsbälte och krockkudde. 
 
Utrikesministern klagar på nidbilder av Sverige utomlands. Särskilt i våra nordiska grannländer. Att den norska regeringen avråder från bilturism i Sverige, beror på att den norska regeringen vill att de utändska turisterna ska åka till Norge i stället. Vänta bara till sensommaren. Då kommer det att dö ännu fler på norska vägar än på svenska väger. Fortkörningen är ju en epidemi, som inga säkerhetsåtgärder hjälper mot. Men den som en gång har överlevt en trafikolyca, blir mer tjockhudad och blir inte lika svårt skadad nästa gång. 
 
- - - -
 
Tror någon att ovanstående scenario ens skulle vara möjligt, utan att trafiksäkerhetsdirektöreren åtalas för massmordet på landets vägar? Men när det gäller Folhålsomyndigheten och statsepidemiologen Anders Tegnell, får landet åklagare stora självan. Han har ju ett så svårt jobb och det är lätt att göra misstag, utan att ens uppfylla brottsrekvisitet grov oaktsamhet. Och tänk om han har rätt om flockimmuniteten? Och dessutom har ju experimentet givit värdefulla erfarenheter om hur smittsamma sjukdomar sprids. Erfarenheter som inte hade fåtts med en total nedstängning.
 
Med en total nedstängning hade vi ju inte vetat vilka åtgärder mer exakt, som hade stoppat smittspridningen. När nu mediciner eller behandlingsmetoder utprovas, brukar man ju ha en kontrollgrupp som inte behandlas, som man kan jämföra med. När andra länder har stängt ner och stoppat smittspridningen har hela svenska folket använts som en sådan kontrollgrupp. Med regeringens medgivande.
 
Anders Tegnell har visserligen en fin titel, men kunskapsmässigt står han sig slätt mot de svenska forskare som har varnat. Men outbildad är han inte, Tegnell. Att så många har dött, kan inte ha varit ett misstag, snarare en kalkyrad risk. Får man ta sådana risker, när uppgiften är att skydda landets befolkning mot smitta? Nog borde en åklagare titta på om detta, som anställda på Folkhålsomyndigheten har gjort, inte är åtalbart. 
 
Svensk turistnäring förlorar nu 316 miljoner om dagen. Regeringen hade kanske räknat med att andra länder skulle beetala priset och Sverige få vinsterna? Ungefär som under andra världskriget, som Sverige klarade sig ifrån. En strategi för att vinna val, som har slagit helt fel. Nej, Tegnell har inte trott på flockimmunitet redan i juni 2020, men en slutkörd statsminister verkar ha trott på den strategin. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0