Värre än Stockholms blodbad

Stockholms blodbad den 7 - 9 november 1520 anses vara det värsta massmordet i Sveriges historia. Enligt bödeln Jurgen Homuth avrättades 82 personer. Det var den svenska högadeln och dess tjänstefolk,Det är inte känt om även personer ur de lägre stånden avrättades. De var politiska motsåndare till den dansk-svenska unionen. Det är däremot känt att unionskungen Kristian ii lät mörda ytterligare att antal personer under återfärden till Danmark, däribland ett 20-tal munkar i Nydala kloster i Småland. Antalet döda i och i driekt anslutning till Stockholms blodbad kan därmed uppskattas till drygt 100. 
 
Någon centraliserad folkräkning fanns inte i Sverige vid den tiden, men med ledning av den första folkräkningen i Sverige 1749 kan landets totala folkämängd vid tiden för Stockholms blodbad uppskattas till 1,5 miljoner .Jämfört  med dagens folkmängd i Sverige är det som om 685 personer hade mördats idag. Det av höga ämbetsmän vid Folkhälsomyndigheten iscensatta expereminetn med flockimmunitet har krävt mångdubbelt fler dödsoffer. 
 
Visserligen fortsätter företrädare för den dödsföraktande myndigheten att förneka att målet är flockimmunitet, men säger att det är en effekt av den valda strategin. vilket framställs som något positivt. Man måste vara mer än känslig för språkets nyaser för att förstå skillnaden. Under dagens presskonferens sa myndighetens företrädare att målet är att fördröja smittspridningen så att sjukvården hinner med. Alltså inte att stoppa och hålla nere smittspridningen så mycket det bara går.
 
I TV-programmet Vetenskapens värld igår skröt den förre statsepidemiologen Johan Giesecke med att han blivit kontaktat av utländska kolllegor som frågat "Vad håller ni pä med? Tar ni livet av folk?". Men att samma kollegor sedan ett par veckor tillbaka velat ta del av de svenska erfarenheterna. Vilket dock inte motsäger de tidigare protesterna mot det svenska experimentet. Programledaren ställde då frågan till den nuvarande statsepidemiologen Anders Tegnell om han också fått motsvarande reaktioner och frågor från utlänska kollegor, vilket han besvarade jakande. 
 
Bevisen för ett pågående experiment med flockimmunitet i Sverige hopas alltmer. Inte minst därigenom att både anhängare och motståndare inom forskarvärlden säger just det. En brittisk suipporter till Tegnell har sagt att om fler dör nu, dör färre längre fram. Vilket förutsätter att de vidlyftiga teoriera visar sig stämma. 
 
Att på det här sättet avsiktligt ta livet av en massa människor. ofrivilliga försökspersoner,  kan dock inte rättfärdigas med vetenskapliga landvinningar, som kan användas till att rädda liv i framtiden. De läkare, som utförde mecinska experiment på koncentrationslägerfångar i Nazityskland dömdes för sina brott, utan aveende vid eventuella framtida vinster med experimenten. 
 
Hittills har 3.313 svenskar dött i covid-19. Jämför med de norska dödstalen omräknade till svenka förhållanden (nästan dubbelt så stor folkmängd) betyder det att det pågående experimenteti Sverige hittills har kostat 2.850 personer livet. Skillnaden, knappt 500 personer, utgörs av dem som hade dött även om Folkhälsomyndigheten hade gjort rätt. 
 
Det är ofattbart att ett massmord pågår i Sverige, ett demokratiskt land, just nu. Och många fattar det inte. Därför kan det fortsätta. Många tycker att det är för oerhört för att vara sant. Eller för nytt för att vara sant. Däremot tvivlar ingen på att Stockholms blodbad verkligen har ägt rum. Ingen ursäktar den dansk-svenska kungen Kristian II med de ädla motiv, att skapa en reforminriktad och stark nordisk stormakt, som han säkert hade. 
 
Eller är det den unknaste form av svenskantionalism som blommar ut? Svensken är bättre än dansken.... Numera lyder vi inga signaler från Köpenhamn. Hämnden är ljuv. Men hoppsan, det är ju svenskar och inte danskar som dör i det svenska experimentet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0