Ska EU betala Putin för att släppa in ryssar i Ryssland?

 
För några dagar sedan presenterade den svenska ex-kommunisten Ylva Johansson, som påpassligt bytte parti till S före folkomröstningen om EU, och numera är EU-kommissionär, sitt länge emotsedda förslag till ny flyktingpolitik för EU.Hade hon inte bytt parti i tid, medan V fortfarande hette  vp Kommunisterna. hade hon inte varit EU-kommiddionät idag. V har inga EU-kommissionärer.
 
Att de kommunistiska takterna fortfarande sitter i,visar sig genom att hon vill ha en tvingande omfördelningsmekanism, som ska vara frivillig, för omfördelning av fyktingar från Sydeuropa till Öst- och Nordeuropa.Frivilligt tvång är som bekant en kommunistisk specialitet, som i värsta fall bara Sverige komer att ställa upp på. Ungern, Tjeckien och Polen, som befarar en ny flyktinginvasion från Ukraina och Vitryssland (Belarus) kommer inte att göra det, vad avser att ta emot flyktingar. Men de har säkert inget mot att skicka vidare flyktingar, som kommit österifran, till Sverige
 
Detta är givetvis vad mordbrännarna, som brände ner Moria-lägret på den grekiska ön Lesbos någon vecka innan Ylva Johanssons snilleblixtar offentliggjordes. De hoppades få komma till det grekiska fastlandet som ett första steg. varifrån de kunnat ta sig illegalt norrut genom Europa .Det är svårare att gå under jorden på en ö.
 
Ylva Johansson föreslår att Dublin-förordningen, som säger att flyktingar, som kommer in i EU, ska söka asyl i första EU-land, som de kommer till. Har de inte gjort det, ska de skickas tillbaka till det landet. Men det finns en mindre känd undantagsbestämmelse i Dublin-förordningen, som säger att om nyanlända flyktingar har familjemedlemmar (föräldrar eller barn) i ett annat EU-land, ska de i stället skickas dit. Ylva Johansson vill utvidga detta till att gälla "anknytning".
 
Så här är det nu: Kommer en, kommer hela familjen.
Så här kommer det bli med Ylva Johanssons förslag: Kommer en, kommer hela klanen.
 
Ylva Johansson, som innan hon blev EU-kommissionär var arbetsmarknadsminister med ansvar för integratioenen av nyanända i Sverige borde veta hur lätt det ä'r att integrera hela klaner. Hon borde också har lärt sig en del om tvingande omfördelningsmekanismer, hur överbefolkade utanförskapsområden blir ännu mer överbefolkade - vilket har varit en kraftigt bidragande orsak till klanbrottslighetens uppång i Sverige.
 
Ylva Johansson skräder inte orden om asylsökande, som saknar asylskäl. De ska skickas tillbaga inom tre månader. lovar hon. I det syftet  ska "återvändandeavtal", skrivas med hemländerna, som ska få betalt för återvändarnas återetablering i hemländerna. Vi kan alltså vänta busslaster med turister från Murmansk-omådet i Ryssland, vilka söker asyl i Luleå. Efter tre månaders av svenska staten betald semester ska alltså Putin få betalt för att låta dem komma hem till Ryssland igen. Ty det har har blivit lovad.
 
Ylva Johansson verkar inte ens känna till att alla länder, enligt FN-deklaratiomen om mänskliga rättighteter, är skyldiga att släppa in egna medborgare, som återvänder från utlandet. Vi måste slå vakt om Dublin-fördningen, men:
 
1. Dublin-fördningen måste förtydligas och kompletteras med att flyktingar ska söka asyl i första land de kommer till, även om det är ett land utanför EU. 
a,. Detta land ska erbjuda flyktingar skydd mot regn och kyla, mat och vatten, sjukvård och medicin samt upprätthålla brandskydd. ordning och säkerhet i flyktinglägren.
b. Om detta överstiger landets ekonomiska eller praktiska resurser, ska detta ansvar tas över av UNHCR.
c) Om ordnings och säkerhet samt möjlighet till arbete och försörjning för värdlandets egen befolkning äventyras av alltför många flyktingar ska vidarebosättning erbjudas till andra länder genom bilaterala avtal med dessa länder..
d.FN ska ha befogenhet att inrätta flyktingläger på det lands territorium, som flyktingar kommer ifrån. Dessa läger ska stå under FN:s beskydd och försvaras av tungt beväpnad FN-trupp. Landets egen militär och polis ska inte ha tillträde till dessa läger.
 
2. Någon ekonomisk kompensation ska inte ges till länder som låter egna medborgare återvända. .Asylsökande,som fått avslag, har rätt att åka vart de vill i världen, men denna rätt kan rent praktiskt begränsas av att inget tredje-land vill ta emot dem. Och i så fall återstår bara möjligheten att återvända till sitt eget land - frivillt eller med tvång.
a, ekonomiskt bistånd ska däremot ges till länder, som folk flyr från av ekonmiska skäl, om landet inte har egna resurer för att skapa goda levnadsförhållanden för sin egen befolkning..
 
3. Eventuella återvandringsbidrag ska ges till återvandrarna personligen för att öka deras motivation för att återvända frivilligt och / eller underlätta deras återetablelreing i hemlandet.  Inga länder ska "mutas" till att ta emot egna medborgare, eftersom de är skyldiga att göra detta. Tvärtom bör länder som vägrar straffas med indraget bistånd..
 
4. Alla EU-länder bör ha en gemensam asyllagstigtning, alltså gemensamma regler för vad som krävs för att få asyl. Dublin-fördningen reglerar bara i vilket land en asylutredning ska göras. En gemensam asyllagstiftning skulle ge följande fördelar:
a. Chansen att få asyl skulle inte vara större i något EU-land än i andra EU-länder
b. EU-länderna skulle kunna låna asylhandläggare av varandra.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0