Ville amatören Tegnell ha många smittade, men inte fler döda än att dödsfallen kan bortförklaras?

– Vill de ha en smittspridning? Den frågan ställde Anders Vahlne, pensionerad professor i klinisk virologi i Expressen den 3 september. Den av Sveriges Television upphaussade statsepidemiologen Anders Tegnelll har hela tiden avfärdat sina kritiker inom forskarkåren som "amatörer". Om detta är sant bör regerigen omgående stänga alla svenska universtitet och avskeda alla professorer. I stället gömmer sig regeringen bakom den verklige amatören, Anders Tegnell. Av hans CV framgår inte att han haft ett enda läkarjobb efter erhållen läkarlegitimation. I stället har han satsat på en karriär som byråkrat.
 
Jag vill nu rikta en direkt uppmaning till den fegaste ynkryggen av alla fega ynkryggar, statsminister Stefan Löfvén: Antingen avskedar du alla professorer inom läkarvetenskapen som oduglingar eller också ber du dem om ursäkt för hur du har visat förakt för deras kunskap och erfarenhet av arbete med verkliga patienter, som inte bara är siffror i någon statistik. Jag kan försäkra mina läsare att jag inte är det minsta imponerad av fina akademiska titlar, om det så är en professors-titel.  Men jag ser till den kunskap, som finns bakom titeln. Jag anser mig ha tillräckliga grundkunskaper i de ämnen som jag diskuterar, i detta fall smittskydd, för att kunna skilja mellan äkta och falska auktoriteter, med eller utan akademiska titlar.
 
Kalla mig gärna amatör, men en riktig amatör är jag dock inte eftersom  jag har lärt mig smittskydd, och hur smittsamma sjukdomar smittar, som del i en yrkesutbildning. Visserligen bland djur, men det handlar ju nu om en djursjukdom, som har hoppat över till arten människa och utlöst en pandemi hos sin nya värdorganism. Sådant har hänt tidigare. Det finns många olika smittvägar. Så länge vi saknade fullständig kunskap om just denna smitta, borde det svenska samhället ha stängts ner, i synnerhet med hänsyn till den enorma bristen på skyddsutrustning. De restriktioner, som när mer kunskap om smittvägarna hade strömmat in. hade visat sig överflödiga, hade då kunnat upphävas. I så fall hade vi haft en fullständig lock down under högst en månad.
 
Tegnell har gjort precis tvärtom. Han började  med att släppa loss smittan. Först nu pratar han om en total  lock down fastän det nu handlar om eventuella nya kluster-utbrott lokalt. Som statsepidemiolog var det hans skyldighet att skydda befolkningen mot smitta. I stället har han medvetet släppt loss smitta i ett vansinnigt experiment med flockimmunitet - något som emellanåt förekommer bland små djurpopulationer på isolerade öar.
 
Eller i ensligt belägna ladugårdar, vars djurbesättningar inte kommer i kontakt med andra djur, eftersom inte bara djuren utan även djurskötarna är satta i karantän.. Jag har talat med bönder, som inte fick gå i skolan under ett halvår - för att de inte skulle träffa andra bondbarn, eftersom gården som de bodde på var satt i karantän. Om experiment med flockimmunitet inom en människo-population på över tio miljoner inte är mord, vad är det då? Vet ni vad man gjorde med smittade djur, som inte återhämtade sig? De avlivades och grävdes ner på gårdarna där de hade levt.
 
Jag har tidigare skrivit att Tegnell bör åtalas åtminstone för brottet framkallande av fara för annan. Han har förstått att människor skulle dö av den strategi som han valt. Han har babblat om att många döda initialt skulle komma att uppvägas av färre döda, efter erhållen immunitet hos svenska folket. Han har alltså med berått mod - och med regeringens giilande - valt att förkorta andra människors liv. Med några månader. Kanske med några år. Kanske i vissa fall med flera år .Ursäkten var att de  ändå skulle komma att dö, förr eller senare.
 
Ett vårdbiträde utan fast anställning har åtalats för brottet framkallande av fara för annan för att hon gått till jobbet på ett äldreboende, trots att hon testats positivt för covid 19.;Modig åklagare som ger sig på den som står längst ner .Ska hon försvara sig med att hon blivit förd bakom ljuset om riskerna genom Tegnells bagatellisering av risken för smittspridning. Exempelvs har han i det längsta förnekat aslymtomatisk smittspridning. Hur många vet för resten vad som menas med det ordet?
 
Vahlne är en av de 23 forskare som i debattartiklar har kritiserat Folkhälsomyndighetens stragegii Under juli månad skrev de en debattartikel. där de tycket att det är märkligt att FHM har förnekat att målet var flockimmunitet samtidigt som man presenterat glädjekalkyler över immuniteten hos befolkningen. I början av den här månadens (september) skrev FHM ner dödstalen för region Kåne med motivering att regionen tagit med dödsfall, som inträffat mer än 30 dagar efter det att smittan konstaterats.  Vilket övriga svenska regioner inte har gjort, enligt FHM.
 
Borde i så fall inte dödstalen har skrivits upp för övriga svenska regioner i stället för att skrivas ner för  region Skåne - som kanske år den enda region, som har gjort rätt? Men det hade kanske inte varit bra för regeringens utrikespolitik, som går ut på att andra länder ska tvingas både att öppna sina gränser för svenska besökare och själva börja tillämpa den svenska strategin?
 
Vet ni vad jag tror? Nej, jag tror inte att ens Tegnell själv har trott att hela svenska folket skulle utveckla flockimmunitet. Så okunnig kan han ändå inte ha varit. Men det var kanske intressant att studera hur långt på den vägen. man skulle komma. Pratet om en möjlig flockimmunitet har varit avsett för regeringen, för att regeringen skulle tycka att det var okej att medvetet förkorta andra människors liv .Regeringen har skrutit med att Sverige inte har drabbats lika hårt ekonomiskt som andra länder.
 
De skulle ju ändå dö ....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0